30 saatte bir adım yol alınamadı

   Fransa'nın Toulouse kentindeki saldırıların katil zanlısı olduğu iddia edilen Cezayir asıllı 23 yaşındaki Muhammed Merah'la, dün sabah saatlerinden bu yana kuşatıldığı apartman dairesinde "teslim olması" için pazarlık yapılıyor. Fransa İçişleri Bakanı,

30 saatte bir adım yol alınamadı

 

 
 
Fransa'nın Toulouse kentindeki saldırıların katil zanlısı olduğu iddia edilen Cezayir asıllı 23 yaşındaki Muhammed Merah'la, dün sabah saatlerinden bu yana kuşatıldığı apartman dairesinde "teslim olması" için pazarlık yapılıyor.
 
Fransa İçişleri Bakanı, kıstırılan Merah'dan "yaşam belirtileri alamıyoruz" açıklaması yaptı.
 
Fransız polisi kuşatmasını sürdürürken, bölgede bulunan İçişleri Bakanı Claude Gueant operasyonla ilgili basını bizzat kendisi bilgilendiriyor.
 
İçişleri Bakanı Gueant, 30 saatten beri bir apartman dairesinde kıstırdıkları Merah'tan yaşam belirtileri alamadıklarını açıkladı.
 
Bakan Gueant, "Geceden bu yana yaşam belirtisi alamadık. Umuyoruz hala hayatta" dedi.Dün geceden bu yana şüpheliyle polisin temas kuramadığını belirten İçişleri Bakanı Claude Gueant, ''elinde silahıyla ölmek'' gibi bir duyguya kapılmış olabileceğini söyledi.
 
Şüphelinin canlı yakalanıp adalete teslim edilmesinin öncelikli hedefleri olduğunu ifade eden Fransız Bakan Gueant, ''Onun hala hayatta olduğunu umut ediyoruz. Ancak, garip olan uzun zamandır tepki vermedi. Özellikle, dün pencerelerin polis tarafından bombayla patlatılmasının ardından kendisiyle temas kuramadık. Patlamadan sonra iki adet silah sesi duyduk. Bunun ne anlama geldiğini de anlamadık'' şeklinde konuştu.
 
GÖRÜNTÜLERİ BASINA DAĞITILTI
 
Görüntülerde Merah araç kullanırken, kameralara gülümsüyor. El Kaide sempatizanı olduğu iddia edilen Muhammed Merah'ın dış görünüşü radikal bir İslamcıya benzemiyor. Araba kullanırken hayata dolu dolu gülümsüyor.Fransız polisi, Cezayir asıllı 23 yaşındaki Muhammed Merah'ın teslim olması için dün sabahtan bu yana pazarlık yapıyor. Ancak bu konuda şimdiye kadar başarı sağlanamadı.
 
AFGANİSTAN'DA CEZAEVİNDE KALDI
 
Afganistan'ın Kandahar eyaletindeki cezaevi müdürü Gülam Faruk, Cezayir asıllı Muhammed Merah'ın geçmişte bombalı saldırı düzenlemek suçundan Kandahar'da cezaevinde yattığını söyledi.
 
CEZAEVİNDEN KAÇIP FRANSA'YA DÖNDÜ
 
Afgan yetkili, 3 yıl hapis cezası alan Merah'ın 2008'de Taliban militanlarıyla birlikte kaçtığını açıkladı. Fransa'da kaportacı olarak bir süre çalışan Merah, asker olarak Fransız ordusuna girmek istedi.
 
Sınavları başarıyla veren 23 yaşındaki Merah, sabıkası nedeniyle orduya alınmadı. Saldırganın iki hafta önce trafik suçu nedeniyle mahkemeye çıkarıldığı belirtildi. Cezayir asıllı Muhammed Merah'ın son olarak 2011 yılı sonunda Afganistan-Pakistan sınırına gittiği iddia edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya