3 hükümet istifanın eşiğinde

ÇEK CUMHURİYETİ; YERİNE GEÇECEK İSİM ARANIYOR Çek Cumhuriyeti’nde aralarında başdanışmanı Jana Nagyova’nın da bulunduğu çok sayıda kamu görevlisinin organize suç ve yolsuzluk suçlamalarıyla tutuklanması nedeniyle zor durumda kalan Başbakan Petr Necas’ın i

3 hükümet istifanın eşiğinde
ÇEK CUMHURİYETİ; YERİNE GEÇECEK İSİM ARANIYOR
 
Çek Cumhuriyeti’nde aralarında başdanışmanı Jana Nagyova’nın da bulunduğu çok sayıda kamu görevlisinin organize suç ve yolsuzluk suçlamalarıyla tutuklanması nedeniyle zor durumda kalan Başbakan Petr Necas’ın istifa kararının ardından iktidardaki Demokratik Yurttaşlık Partisi, yeni başbakan arayışına girdi. Parti yetkilileri, koalisyon hükümetinin gelecek mayıs ayında dolacak olan 4 yıllık görev süresini tamamlaması için, koalisyon ortaklarını yeni başbakanı desteklemeye ikna etmeye çalışacak, aksi halde sonbaharda erken seçime gidilmesi gerekecek.
 
BULGARİSTAN; İSTİFAYI KABUL ETMİYOR
 
Şubat ayında yüksek elektrik faturaları ve düşük maaşlar nedeniyle halkın sokağa dökülmesi üzerine erken seçimlere giden Yunanistan’da çiçeği burnunda hükümet, Başbakan Plamen Oresharski’nin Milli Güvenlik Servisi’nin (DANS) başına medya patronu Delyan Peevski’yi atama kararının ardından büyük darbe aldı. Peevski’nin görevden ayrılması ve hafta sonunda on binlerce kişinin protesto gösterileri düzenlemesine karşın, istifa çağrılarını geri çeviren Oresharski, Peevski’yi DANS’ın başına getirmesinin bir hata olduğunu kabul ettiğini söyledi. Oresharski, “Benim için başbakan olmak mutlak bir hedef değil. Ancak ülkede kısa vadede çözüm bekleyen önemli sorunlar var” diye konuştu. Hafta sonunda başkent Sofya’da 15 bini aşkın gösterici hükümeti protesto için sokaklara dökülmüştü.
 
YUNANİSTAN; BAŞBAKAN ÇIKIŞ YOLU ARIYOR
 
Tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birisini yaşayan Yunanistan’da Başbakan Antonis Samaras, bütçe kesintileri kapsamında devlet radyo televizyon kurumu ERT’yi kapatma kararı nedeniyle ülke genelinde başlayan protestolar karşısında koalisyon hükümetini ayakta tutmaya çalışıyor. Samaras, koalisyon ortaklarını bir yandan hükümette tutmaya, diğer yandan da ERT’nin kapatılması kararına destek vermeleri için ikna etmeye uğraşıyor. Avrupa Yayın Birliği’nden destek alan ERT çalışanlarıysa, kapatma kararının açıklandığı 11 Haziran’dan bu yana canlı yayın yapmayı sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya