3 gün içinde silah verilmezse...

El-Bu Nemr aşireti liderlerinden Naim el-Kuud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak merkezi hükümetine, IŞİD'e karşı savaşan aşiret mensuplarına silah desteği sağlaması için 3 gün zaman tanıdık. Aksi takdirde IŞİD'le çarpıştığımız cephelerden çekileceğ

3 gün içinde silah verilmezse...
El-Bu Nemr aşireti liderlerinden Naim el-Kuud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak merkezi hükümetine, IŞİD'e karşı savaşan aşiret mensuplarına silah desteği sağlaması için 3 gün zaman tanıdık. Aksi takdirde IŞİD'le çarpıştığımız cephelerden çekileceğiz" dedi.
 
Kuud, söz konusu süre içinde silah desteğinin sağlanmaması durumunda, kendileri gibi Enbar'daki diğer Sünni aşiretlerin de benzer adımlar atabileceğini veya başka seçenekleri değerlendirerek ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona başvurarak silah isteyebileceklerini aktardı.
 
Öte yandan Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Muhammed el-Kerbuli, "Aşiretlerin ısrarlı silah taleplerine olumlu cevap verilmemesi, Sünnilere karşı tuzak kurulduğu anlamına gelebilir" ifadesini kullandı.
 
Kerbuli, IŞİD'in elindeki bölgelerin kurtarılmasının ve istikrarın, uluslararası koalisyon ile Irak merkezi hükümetinin Sünni aşiretlerle ittifak kurmasıyla mümkün olabileceğini savundu.
 
Durumun çok kritik olduğunu vurgulayan Kerbuli, hükümete vakit geçirmeksizin aşiretleri silahlandırması çağrısında bulundu.
 
Terör örgütü IŞİD'in, Enbar vilayetinin çeşitli bölgelerinde yaşayan El-Bu Nemr aşiretine mensup yüzlerce kişiyi öldürdüğü bildirilmişti.
 
Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya