2.çocuğu yap 15 bin 500 dolar kap

Birleşmiş Milletler’in açıkladığı dünya nüfusu tahminlerine göre, şu anda 141 milyon olan nüfusu 2050 yılında 116 milyona düşecek olan Rusya, halkını para ile çocuk yapmaya teşvik etmek için ikinci büyük atılımını yaptı.Hamilelik maaşıİki yıl önce aileler

2.çocuğu yap 15 bin 500 dolar kap

Birleşmiş Milletler’in açıkladığı dünya nüfusu tahminlerine göre, şu anda 141 milyon olan nüfusu 2050 yılında 116 milyona düşecek olan Rusya, halkını para ile çocuk yapmaya teşvik etmek için ikinci büyük atılımını yaptı.

Hamilelik maaşı

İki yıl önce ailelere maddi yardım paketi vaadinde bulunan Başbakan Vladimir Putin, ikinci çocuk sahibi olacak annelere 15 bin 500 dolar devlet desteği vereceğini ilan etti. Bir önceki pakette ikinci çocuk için 13 bin 500 dolar yardım veriliyordu. yüzde 17 artırılan teşvik priminin aileler açısından daha özendirici olması için yapıldığı yorumlarına yer veriliyor.

17 milyon kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en büyük ülkesi olan Rusya’da kilometrekare başına 8.4 kişi düşüyor. 2050 yılında nüfusu yüzde 21 oranında azalacak olan ülkede her yıl 400 bin kişi sadece içki ve sigara kullanımına bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor. Doğum oranını artırmak için hamile kalan kadınlara da aylık 70 dolar maaş bağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler