250 bin kadından Trump protestosu

ABD'de 250 bin kadın ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ı protesto için yürüdü

250 bin kadından Trump protestosu

ABD'nin görevi dün devralan yeni başkanı Başkanı Donald Trump, kadınlara ilişkin söylemleri  nedeniyle ülke genelinde düzenlenen Kadınlar Yürüyüşü ile protesto edildi.  


ABD Başkanı Trump'ın seçim kampanyası boyunca kadınları aşağılayan bir üslup kullandığını öne süren Amerikalılar, ülke genelinde düzenlenen "Kadınlar Yürüyüşü"ne katıldı. New York'taki yürüyüşte sinema oyuncuları Whoopie Goldberg, Cynthia Nixon ve sanatçı Yoko Ono'nun yanı sıra Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun eşi Chirlane McCray da yer aldı.

New York'ta çoğunluğu kadınların ve gençlerin oluşturduğu 250 bin  civarındaki Amerikalı, Birleşmiş Milletler Genel Merkezinin karşısındaki Dag  Hammarskjold Park'ta toplandı. Trump'ın seçim kampanyasında Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton  ve kadınları aşağılayan bir üslup kullandığını iddia eden göstericiler, 2. Cadde  ve 42. Sokak güzergahından 5. Cadde'deki Trump Tower'a doğru yürüdü.

250 bin kadından Trump protestosu

Yürüyüşte, "New York'un First Lady'si" olarak anılan Belediye Başkanı  Bill de Blasio'nun eşi Chirlane McCray, sinema sanatçısı ve aktivist Cynthia  Nixon, Rosie Perez, Taylor Schilling, Whoopie Goldberg ve Dame Helen Mirren ile  birlikte ünlü sanatçı Yoko Ono da yer aldı. Ono, yürüyüşe tekerlekli sandalye  yardımıyla geldi.

 Pankartlarda yer alan mesajların büyük çoğunluğunu, Trump karşıtlığı  ifadelerle sosyal adalet, sivil haklar ve cinsiyet eşitliği konuları oluşturdu. Amerikan polisi, protestocuların Trump Tower'a 2 sokaktan fazla  yaklaşmasına izin vermezken, kalabalık trafiğin aksamasına neden oldu. New York'ta saat 11.00'de başlayan yürüyüş, hava kararıncaya kadar  devam etti.

250 bin kadından Trump protestosu

FİLM YILDIZLARI DA TEPKİ  GÖSTERDİ 

Sundance Film Festivali'nin açılışının yapıldığı Utah'ta da Charlize  Theron, Joshua Jackson, Aisha Tyler, Chelsea Handler ve Mary McCormack gibi ünlü  isimler, Park City'de Kadınlar Yürüyüşü'ne katıldı.   Birçok Hollywood yıldızı ise 700 bine yakın kişinin katıldığı Los  Angeles'taki yürüyüşte yer aldı. Aktivist sinema oyuncusu Ashley Judd, Washington mitingindeki "Kötü  Kadın" konuşmasıyla alkış topladı. Los Angeles, New York, Washington'daki gösterilerin her birine,  Trump'ın göreve başlama ve yemin töreninde yer alandan daha fazla Amerikalının  katıldığı görüldü.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya