20 yıldır aranan mafya lideri bulundu

Ernesto Fazzalari, İtalyan polisi tarafından dün gece yakalandı. 

20 yıldır aranan mafya lideri bulundu
İtalya’nın güneyindeki Kalabriya bölgesinde faaliyet gösteren mafya örgütü “Ndrangheta”nın uzun zamandır aranan ve en tehlikeli isimlerinden biri olarak gösterilen mafya liderlerinden Ernesto Fazzalari, İtalyan polisi tarafından dün gece yakalandı. 

Mafya patronu Fazzalari’nin yakalanışını, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından yaptığı açıklamayla duyurdu. Renzi, Fazzalari’nin yakalanmasında emeği geçen yargıç ve polislere teşekkür etti ve kendileriyle gurur duyduklarını belirtti. 

Rainews24 haber kanalının haberine göre; cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı ve mafya üyesi olmak suçlarından 20 yıla yakındır aranan 46 yaşındaki Fazzalari’nin gece saatlerinde, Taurianova bölgesinde saklanma alanı olarak kullandığı bir çiftlik evinde yanındaki 41 yaşındaki kız arkadaşıyla tutuklandığı bildirildi. 

Operasyon sırasında, saklandığı yerde karşısında emniyet mensuplarını gören ve şaşıran Ernesto Fazzalari’nin, hiçbir direnç göstermeden teslim olduğu aktarıldı. 
Basına yansıyan diğer haberlerde, Fazzalari’nin nasıl bu kadar uzun süre kaçabildiği merak konusu olurken, mafya patronunun bulunduğu yerlerdeki kişileri polise haber vermemeleri konusunda tehdit ederek kaçabildiği ifade edildi. 

Ernesto Fazzalari’nin, örgütün bir diğer tehlikeli ismi olan Messina Denaro’dan sonraki ikinci önemli isim olduğu kaydedildi. 

Kalabriya’daki hakim mafya örgütünün, bulundukları yerin coğrafi konum avantajını kullanarak Akdeniz’deki uyuşturucu ve silah kaçakçılığında ciddi ölçüde söz sahibi olduğu belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler