20 bin bankacı işsiz kalacak!

Dünyanın en büyük bankalarından Barclays, binlerce kişinin işine son vermeye hazırlanıyor. İngiltere basınında çıkan haberlere göre, banka önümüzdeki üç yılda 20 bin çalışanın işine son verecek.Bankanın yatırım bankacılığı birimini yeniden şekillendirme k

20 bin bankacı işsiz kalacak!

Dünyanın en büyük bankalarından Barclays, binlerce kişinin işine son vermeye hazırlanıyor. İngiltere basınında çıkan haberlere göre, banka önümüzdeki üç yılda 20 bin çalışanın işine son verecek.

Bankanın yatırım bankacılığı birimini yeniden şekillendirme kapsamında böyle bir karar aldığı belirtildi.

Barclays CEO’su Antony Jenkins, daha önceki açıklamalarında 12 bine yakın çalışanın bu yıl işten çıkarılacağını söylemişti.

Sky News, şimdi bu yıl işten çıkarılacak çalışanların sayısının 15 bini bulabileceğini duyurdu.

Önümüzdeki iki yılda da yatırım bankacılığı biriminden 6 binden fazla işinin çıkarılacağı öngörüldü. Guardian, BBC ve Sky News’in haberlerine göre, bankanın dünya genelindeki yatırımcı bankacılığı birimi 24 bin kişi ve bu kişilerin dörtte birinin işsiz kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler