2 ülkede birden deprem! Ölüler var

Uzakdoğu ülkesi Japonya ve Meksika yakınlarındaki Guatemala'da deprem yaşandı.

2 ülkede birden deprem! Ölüler var

Kuzey Pasifik Okyanusu'nun 2 ucundaki Japonya ve Guatemala'da deprem meydana geldi. Japonya'da yaşanan depremde 3 kişi hayatını kaybederken, Guatemala depremine can kaybı yaşanmadı. 

JAPONYA'DA CAN VE MAL KAYBI

Japonya Meteoroloji Kurumu, Osaka şehri yakınlarında 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin kentin kuzeyinde, yerin 13 kilometre derinliğinde kaydedildiği belirtildi. Ulusal Afet Ajansı da ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğünü, yaklaşık 100 kişinin yaralandığını duyurdu. Çok sayıda binada yangın çıkmasına, yollarda çatlak oluşmasına ve ana su hatlarının hasar görmesine neden olan depremin ardından bölgede tsunami alarmı verilmedi. Depremin ardından uçak ve tren seferleri askıya alındı.  Osaka yakınlarındaki Mihama, Takahama ve Ohi nükleer santrallerinde herhangi bir hasar olmadığı kaydedildi.

GUATEMALA UCUZ ATLATTI

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Escuintla kentindeki Guanagazapa ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depremin 99 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı. Ulusal Afet Ajansı'ndan yapılan açıklamada, depremde can ya da mal kaybının olmadığı ifade edildi. İki hafta önce Fuego Yanardağı'nda meydana gelen patlamalarda 114 kişi hayatını kaybetmişti.

2 ülkede birden deprem! Ölüler var

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya