2 uçak düştü: kurtulan yok!

Küba'da 68 kişi taşıyan bir yolcu uçağı düştü. Enkaza ulaşan arama kurtarma ekipleri, kurtulan olmadığını bildirdi. Uçaktan şu ana kadar 7 ceset çıkarıldı. Devlet televizyonunun haberine göre, adanın doğusundaki Santiago de Cuba'dan başkent Havana'ya gide

2 uçak düştü: kurtulan yok!

Küba'da 68 kişi taşıyan bir yolcu uçağı düştü. Enkaza ulaşan arama kurtarma ekipleri, kurtulan olmadığını bildirdi. Uçaktan şu ana kadar 7 ceset çıkarıldı. Devlet televizyonunun haberine göre, adanın doğusundaki Santiago de Cuba'dan başkent Havana'ya giden ve içinde 28'i yabancı 61 yolcu ile 7 mürettebatın bulunduğu Aero Caribbean havayollarına ait ATR-72-212 tipi uçak, ülkenin iç kesimlerindeki Sancti Spiritus bölgesinde düştü. İç hat seferi yapan uçağın düşmeden önce kontrol kulesiyle irtibata geçtiği ve acil durum bildirdiği öğrenildi.

KAZADAN KURTULAN YOK

Küba'da meydana gelen uçak kazasından kurtulan olmadığı bildirildi.

Küba sivil havacılık idaresinden yapılan açıklamada, 7 kişilik mürettebatı bulunan, 28'i yabancı 61 yolculu uçaktan kurtulan olmadığı belirtildi.

AeroCaribbean şirketine ait, ülkenin doğusundaki Santiago de Cuba kentinden başkent Havana'ya iç hat seferi yapan uçak, Santi Spiritus eyaletinin Guasimal köyü yakınlarında dağlık alana düşmüştü.

Uçakta Kübalıların yanı sıra 9 Arjantinli, 7 Meksikalı, 3 Hollandalı, 2 Alman, 2 Avusturyalı, bir Fransız, bir İtalyan, bir Venezuelalı, bir İspanyol ve bir Japon'un bulunduğu bildirilmişti.

İLK CESETLERİN YERİ BELİRLENDİ

Küba'da meydana gelen uçak kazasından sonra ilk cesetlerin yeri belirlendi.

Devlet televizyonu, Santiago'dan Küba'ya giden Küba havayollarının yurtiçi seferlerini yürüten Aerocaribbean şirketine ait uçağın henüz belirlenemeyen bir nedenle Sancti spiritus eyaletinde düşmesinden sonra bazı cesetlerin yerinin belirlendiğini duyurdu.

UÇAK YOLCULARLA BERABER KÜL OLDU

Pakistan'ın güneyindeki Karachi kenti havaalanı yakınına düşen uçaktan kurtulan olmadığı bildirildi.

Pakistan Sivil Havacılık kurumu yetkilileri, daha önce 20 olarak verilen uçaktaki kişi sayısını 20 yolcu ve 2 pilot olarak düzeltirken, düşen uçaktan kurtulan olmadığını söyledi.

Yetkililer, kalkışından bir süre sonra düşen küçük uçağın özel bir petrol şirketine ait olduğunu belirttiler.

ÖLENLER ARASINDA YABANCILAR VAR

Pakistan'ın Karaçi kentinde düşen uçağın bir Amerikan petrol şirketi tarafından kiralandığı bildirildi.

Yerel Geo News televizyonuna konuşan sivil havacılık yetkilisi Pervaiz George, 22 kişiyi taşıyan uçağın Amerikan petrol şirketi tarafından kiralandığını, ölenler arasında bazı yabancıların da olabileceğini söyledi.

Yetkili, Sind bölgesindeki Bhit Şah petrol bölgesine gitmek için havalanan uçağın kalkışından kısa süre sonra motorunda meydana gelen arıza sonucu düşmüş olabileceğini belirtti.

Başka bir yetkili de, uçaktan çıkarılan 22 cesetin tamamen kömürleşmiş olması nedeniyle kimliklerinin belirlenemediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler