1973'ten beri silahlar ilk kez ateşlendi

Suriye'de devam eden çatışmalarda, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne de havan mermileri düşmesi sonrasında bugün İsrail Suriye'ye 'uyarı ateşi' açtı. Bu 1973'teki Yom Kippur Savaşı'ndan sonra İsrail'in kuzey komşusuna doğrudan ilk müdahalesi ol

1973'ten beri silahlar ilk kez ateşlendi

Suriye'de devam eden çatışmalarda, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne de havan mermileri düşmesi sonrasında bugün İsrail Suriye'ye 'uyarı ateşi' açtı. 

Bu 1973'teki Yom Kippur Savaşı'ndan sonra İsrail'in kuzey komşusuna doğrudan ilk müdahalesi oldu. 
 
Geçtiğimiz hafta İsrail, 3 Suriye tankının Golan Tepeleri'ne girdiğini öne sürmüş ve konuyu Birleşmiş Milletler'e taşımıştı. perşembe günü de Suriye tarafından Golan'a bir havan topu mermisi düşmüş ancak patlamamıştı. 
 
BARAK: KARŞILIK VERECEĞİZ
 
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, yaşanan olaylardan sonra Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, "hiç bir bombanın düşmeyeceği konusunda teminat verebilir miyim? Veremem. Eğer bombalama olursa, karşılık vereceğiz" demişti.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler