17 kişi öldü görevinden alındı

 Oturumun ardından yapılan oylamada 39 senatör, görevini kötüye kullanmakla suçlanan Lugo'nun azledilmesi için oy kullandı. 4 senatör "Hayır" oyu kullanırken 2 senatör oylamaya katılmadı. Lugo, Senato'nun kararını açıklamasının ardından "Devlet Başkanı ol

17 kişi öldü görevinden alındı

 

Oturumun ardından yapılan oylamada 39 senatör, görevini kötüye kullanmakla suçlanan Lugo'nun azledilmesi için oy kullandı. 4 senatör "Hayır" oyu kullanırken 2 senatör oylamaya katılmadı. 

Lugo, Senato'nun kararını açıklamasının ardından "Devlet Başkanı olarak sizlere veda ediyorum. Senato'nun kararı, demokrasimize ağır bir darbe vurmuştur" dedi.     

Lugo'nun görevden alınmasının ardından devlet başkanına destek verenler, kararı protesto etmek için gösteri düzenledi. Senato binasına yürümek isteyen göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. 

Devlet Başkanı Yardımcısı Federico Franco, Lugo'nun yerine atandı.   

Franco, Lugo'nun görev süresinin sona ereceği Ağustos 2013'e kadar devlet başkanlığı görevini yürütecek.  

Senato'nun kararı, diğer Latin ülkeleri tarafından da sert bir dille eleştirildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler