130 kişi daha Tükiye'ye sığındı!

Suriye sınırına yakın Altınözü ilçesine bağlı Karbeyaz köyünden Türkiye'ye giriş yapan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 130 kişi, daha sonra 8 minibüsle ilçede kurulan çadır kente götürülerek buraya yerleştirildi.SURİYE'DEN GÖÇENLERİN SAYISI 351

130 kişi daha Tükiye'ye sığındı!

Suriye sınırına yakın Altınözü ilçesine bağlı Karbeyaz köyünden Türkiye'ye giriş yapan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 130 kişi, daha sonra 8 minibüsle ilçede kurulan çadır kente götürülerek buraya yerleştirildi.

SURİYE'DEN GÖÇENLERİN SAYISI 351'E YÜKSELDİ

Bu arada, bugün Türkiye'ye geçerek çadır kente yerleştirilenlerin sayısının 351 kişiye ulaştığı öğrenildi.

BM ENDİŞELİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Başkanı Antonio Guterres, Devlet Başkanı Beşşar Esad rejiminin baskısından kaçan çok sayıda Suriyelinin Türkiye ve Lübnan'a akın etmesinden endişe ettiklerini bildirdi.

Guterres, Stockholm'de düzenlediği basın toplantısında, önemli miktarda Suriyelinin Türk sınırını geçtiğini ve doğal olarak bunun kendileri için büyük endişe kaynağı olduğunu söyledi.

MÜLTECİLERE YARDIM GEREKLİ

Nisan başından bu yana da Lübnan'ın kuzeyine 5 bin Suriyeli mültecinin geldiğini belirten Guterres, Türkiye ve Lübnan'daki mültecilere yardımın gerekliliğinin altını çizdi.

BMMYK Başkanı, "Suriyelilerin Iraklı, Filistinli mültecileri karşılarken çok cömert olduklarını veSuriye'de çok önemli mültecilere yardım operasyonlarımız bulunduğunu belirtmek çok önemli" diye konuştu.

Bu arada, BM Güvenlik Konseyi'nin bu gece Avrupa ülkelerinin hazırladığı ve Suriye'deki baskıyı kınayan bir karar tasarısını görüşmek üzere toplanması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya