13 yaşında Everest'e tırmandı

Jordan Romero adlı 13 yaşındaki Amerikalı genç, dünyanın en yüksek noktası olan Everest Dağı'nın zirvesine ulaştı. Romero'nun ABD'deki sözcüsü Rob Bailey, deniz seviyesinden 8 bin 850 metre yükseklikte bulunan ekiple telefon görüşmesi yaptığını belirterek

13 yaşında Everest'e tırmandı

Jordan Romero adlı 13 yaşındaki Amerikalı genç, dünyanın en yüksek noktası olan Everest Dağı'nın zirvesine ulaştı. Romero'nun ABD'deki sözcüsü Rob Bailey, deniz seviyesinden 8 bin 850 metre yükseklikte bulunan ekiple telefon görüşmesi yaptığını belirterek, genç dağcının zirveye ulaştığını doğruladı. Romero'nun internetteki blogunda, "Hayallerimiz gerçekleşti. Herkes inanılmaz mutlu" ifadeleri dikkat çekti. Bailey, ekibin Romero için zirvede bir sürpriz hazırladığını, ancak bunu kendisinden de sakladıklarını anlattı. Afrika'daki Klimanjaro Dağı'na 10 yaşındayken tırmanan Romero, okulunun koridorunda gördüğü "kıtaların en yüksek tepelerinin çizili'' olduğu resimden ilham aldığını ifade etmişti. Bundan önce Everest'e tırmanan en genç dağcı Nepalli Temba Tsheri idi. Tsheri, Everest'in zirvesine ulaştığında 16 yaşındaydı. Kaliforniyalı Jordan Romero, Everest'te babası, babasının kız arkadaşı ve üç şerpa (yerli kılavuz) ile birlikte tırmandı. Ekip, ana kampı Çin tarafında kurdu. Nepal tarafının aksine Everest'e Çin tarafından tırmanan dağcılar için yaş sınırı bulunmuyor. Ekip ana kampa dönene kadar yolda üç veya dört yerde kamp kurup geceleyecek.

3 YABANCI DAĞCI ÖLDÜ

Bu yıl ilkbaharda Tibet'e gelen yabancı dağcılardan üçünün öldüğü, birinin yaralandığı açıklandı. Şinhua haber ajansı, Çin Tibet Dağcılık Derneği'nden alınan bilgiye dayanarak, Danimarkalı ve Rus dağcıların yükseklikte hastalandığını, bir Macar dağcının ise çığ düşmesi sonucu öldüğünü bildirdi. Tibet'te bulunan 8 bin metreden yüksek üç dağa dağcılık sezonunun başladığı nisan ayından bu yana 500'den fazla dağcı tırmandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler