116 koyun şoka girip öldü!

İngiltere Batı Sussex bölgesinde eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Bir çiftlikte 116 koyundan oluşan, köpeklerin saldırısına uğradı.  

116 koyun şoka girip öldü!
İngiltere Batı Sussex bölgesinde eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Bir çiftlikte 116 koyundan oluşan, köpeklerin saldırısına uğradı.

KUYUYA ATLAYIP ŞOKA GİRDİLER
Saldırı sonrası çiftliğin çitlerine kadar koşan koyunlar, gidecek başka bir yer bulamadıkları için çitlerin yakınındaki kuyuya atladı. Kuyuda şoka giren 116 koyun telef oldu.

"BÖLE BİR VAKA GÖRMEDİM"
NTV’de yer alan habere göre, olayla ilgili açıklamalarda bulunan Sussex’te görev yapan polis memuru Tom Carter, “Şimdiye kadar bu büyüklükte bir koyun stresi vakası ne gördüm, ne duydum, bu kesinlikle yaşanan en büyük vaka. Ölümlere köpeğin neden olduğu konusunda yüzde yüz eminiz” dedi.

Yaşadıkları maddi zararın dışında, o kadar koyunu sıkışmış olarak görmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten çiftlik sahibi Gordon Wyeth, “ 35 yıldır bu işi yapıyorum ve kesinlikle böyle bir şey görmedim” dedi. Sadece iki koyunu kurtarabildiklerini anlatan Wyeth, "Onlardan birine de ağır yaralı olduğu için ötenazi uygulamak zorunda kaldım” diye ekledi.

Köpeklerin kovaladığı 116 koyun şok geçirip telef oldu

70 BİN LİRA DEĞERİNDELER
116 koyundan oluşan koyun sürüsünün toplam değeri 17 bin sterlin yani yaklaşık 70 bin lira. Neredeyse tamamı ölen koyunları düştükleri kuyudan çıkartmak için harcanan 2 bin Sterlin (8 bin lira) parayla beraber baba ve oğlun zararı toplamda 78 bin lira ediyor.

KOYUN STRESİ NEDİR?
Koyun stresi (sheep-worrying) İngiltere’de bulunan Ulusal Çiftçiler Sendikası’nın tanımına göre bir ya da birden fazla koyunun köpekler tarafından kovalanarak rahatsız edilmesine denir. Kovalanan koyunlar, köpekler tarafından yakalanmasalar bile yaşadıkları koşuşturmacanın etkisiyle aşırı stres yaşar, bu şok çoğu zaman koyunların ölümüne sebep olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler