10 yaşındaki çocuğun cildini gören kahroluyor

Doğu Hindistan'da 10 yaşındaki çocuk, genetik cilt hastalığı nedeniyle 'yılan insan' olarak adlandırılıyor.

10 yaşındaki çocuğun cildini gören kahroluyor

Doğu Hindistan'ın Ganjam bölgesinde yaşayan 10 yaşındaki çocuk, genetik cilt hastalığı nedeniyle 'yılan insan' olarak adlandırılıyor.

Hindistan'ın Ganjam bölgesinde yaşayan 10 yaşındaki Jagannath'ın yaşadığı cilt hastalığı yüzünden vücudunun her yeri pul pul gözüküyor. Çok acı ama bu sebeple ona yılan insan diyorlar.

Jagannath'ın cildi o kadar gergin ki düzgün yürüyemiyor ve ayağa kalktığında muhakkak bir sopa kullanması gerekiyor.

Küçük Jagannath, acılarını bir nebze dindirmek için saat başı duş alıp 3 saatte bir ise cildini nemlendirici ile kaplıyor.

Oğlunun durumuna kahrolan babası Prabhakar Pradhan, oğlunun tedavisinin maliyetini karşılayamadığını söyleyip ekledi: "Oğlum çocukluğundan beri bu hastalığa sahip ve en üzücüsü tedavisi yok. Sadece onun acılarını dindirmek için ilaçlar var ama tedavi için yeterli param yok. Her gün bu lanetli hastalığa yakalandığını gören kalbim kırılıyor."

Hindistan'ın Kerala şehrindeki Aster MIMS Hastanesi'nde kıdemli danışman dermatolog Dr. Rakhesh, Jagannath'ın hastalığının tedavisinin olmadığını ancak komplikasyonları önlemek ve yaşam kalitesini artırmak için kremler ve bazı ilaçların olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya