Zümrüdü Anka dizisi 1. Tanıtım Fragmanı Yayınlandı!

Ekranların yeni dizilerinden olan Zümrüdü Anka'nın 1. tanıtım fragmanı yayınlandı. Yayınlanan fragmanda ise yeni diziye dair ipuçları yer aldı. İşte o fragman...

Zümrüdü Anka dizisi 1. Tanıtım Fragmanı Yayınlandı!

25 Ocak 2020 cumartesi akşamı Fox Tv ekranlarında seyircilerinin ilk kez karşısına çıkacak olan Zümrüdü Anka dizisinin 1. tanıtım fragmanı yayınlandı. İzleyenlerini nasıl bir dizi bekleyecek? İşte yeni diziye dair tüm detaylar...

ZÜMRÜDÜ ANKA 1. TANITIM FRAGMANI

DİZİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Zümrüdü Anka dizisi mistik ve tarihi bölgelerden biri olan Kapadokya da çekilmektedir.

DİZİNİN OYUNCU KADROSUNDA KİMLER YER ALACAK?

Alp Navruz, Ceren Yılmaz, Evrim Doğan, Simge Selçuk, Ayten Uncuoğlu, Hatice Arslan, Deniz Hamzaoğlu, Selim Bayraktar, Serhat Özcan ,Miray Akay, Sebahat Kumaş, Nazlı Pınar Kaya gibi isimler yer almaktadır.

DİZİNİN KONUSU NEDİR?

Rivayete göre bilgi ağacının dalları arasında yaşayan ve bütün kuşların sorularını cevaplayan Zümrüdü Anka kuşu bir gün ortadan kaybolmuş. Kaf dağının ardında olduğu haberini alan kuşlar ona ulaşmak için 7 dipsiz vadiyi aşmaları gerekiyormuş. Bu vadiler Nefs, Aşk, Cehalet, İnançsızlık, Yalnızlık, dedikodu ve benlik vadileriymiş. Kuşlar birer birer bu vadileri geçerken bir çoğu yolda kendini kaybetmiş, bir çoğu da ulaşamadan geri dönmüş. Ancak bunlardan sadece 30 tanesi Kaf dağının arkasındaki Zümrüdü Anka Kuşuna ulaşmayı başarmış.

Aslında bu vadilerin geçen kuşların her biri Zümrüdü Anka kuşuymuş. Nefesleri ve benliklerinden sıyrılıp bilgeliğe ulaşan bu kuşlar küllerinden yeniden doğmuşlardır. Mevlana bu hikayenin ardından çıkarılan ders için neyi arıyorsan sen o sundur demiştir. Sabır, emek ve gayret sarf etmenin ve kendi anka kuşunu kendinin başarmanın önemi vurgulanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler