Sen Anlat Karadeniz 6. bölüm fragmanı çıktı

Sen Anlat Karadeniz 5. bölümüyle izleyenleriyle buluştu. İlk bölümleriyle reytinglerde zirveye oturan dizi yine nefes kesti. Sen Anlat Karadeniz 6. bölüm fragmanı da yayınlandı.

Sen Anlat Karadeniz 6. bölüm fragmanı çıktı

ATV'nin reyting rekortmeni dizisi Sen Anlat Karadeniz 5. bölümü ile ekranlara geldi. Kısa sürede büyük yankı uyandıran dizi düm akşam da reytingde zirveye oturdu.... Sen Anlat Karadeniz 6. bölüm fragmanı da çıktı. 

Fragmanda "Burası Trabzon buradan çıkış yok" sözleri dikkat çekti.

Sen Anlat Karadeniz 6. bölüm fragmanı

Sen Anlat Karadeniz 5. bölüm fragman ve özeti

Nefes ve Yiğit'in Rusya'daki özgürlük hayalleri, Vedat'ın onları yakalamasıyla suya düşer. Tahir, Batum'da Nefes'ten gelecek "sağ salim vardık" haberini beklerken, Vedat, Nefes'ten oğlunu da ayırır, Yiğit'i annesinin kollarından koparıp İstanbul'a gönderir.

Nefes şimdi yabancı bir memlekette yapayalnız Vedat'ın zalim ellerindedir. Tahir ise yüzlerce kilometre öteden çok acı bir şekilde Nefes'in her çığlığına tanık olur. Nefes'in Yiğit'i kendisine emanet ettiğini duyar ve Vedat'ın silahından çıkan merminin sesiyle büyük bir karanlığın içine gömülür. Artık hayatının tek bir amacı vardır. Ölü ya da diri, Nefes'i Vedat'ın ellerinden almak ve Yiğit'i kurtarmak. Karadeniz'de ise, Mustafa kardeşinin hayatı karşılığında kaçırdığı Eyşan'la uğraşırken, Asiye hiç istemediği eltisi Mercan'a bohça götürmek zorunda kalır ve elbette Asiyeliğini yapar. Ancak çok geçmeden gelen bir mesaj, Asiye'nin yüreğinde büyük bir yangını başlatır. Kocası onu başka bir kadınla aldatmaktadır! Asiye tabancasını kaptığı gibi Mustafa'sının peşine düşer.

Geçen hafta dizide neler olmuştu?

Nefes, Tahir'in canı için özgürlüğünden vazgeçip hapse girmeye razıdır ama Vedat, Tahir sayesinde ölümden kurtulur. Ancak, kahramanının Tahir Kaleli olması fikri onu delirtir. Nefes belki tetiği çekememiştir ama Vedat, o tetiğin ucunda ölmüştür. Artık Nefes'i geri istememektedir, karısını görmek istediği tek yer mezardır. Vedat'ın planlarından habersiz olan Nefes, Mustafa'nın ona önerdiği anlaşmayı kabul eder. Oğluyla birlikte Gürcistan üzerinden Rusya'ya kaçacak ve yeni bir hayata başlayacaktır. Çünkü hem Tahir'in canını korumalıdır, hem de kendi kalbini. Çektiği sekiz yıllık işkenceye rağmen, ilk defa Tahir'in kanatmayı başardığı kalbini. Deli Tahir ise, onu iyice delirten kıskançlığın acısını hem Nefes'ten hem Mercan'dan çıkartır. Yakıp yıkarken bir yandan da yanar. Kıyamadığı tek kişi vardır; Yiğit. Yürekten bağlandığı bu çocuğu kıramaz, onları Gürcistan'a kadar götürmeye karar verir. Yeni sözlenmiş bir adamın çocuklu bir kadınla Gürcistan'a gitmesi, köyde dedikoduların yayılmasına ve dünürlerin ayağa kalkmasına yol açar. Ama hiç beklenmedik bir şekilde, Mustafa, kardeşinin bu yolculuğu yapmasına tam destek verir.
Sen Anlat Karadeniz 6. bölüm fragmanı çıktı mı?
"Sen Anlat Karadeniz'de Nefes neden alo 183'ü aramıyor?"

Osman Sınav’ın yeni dizisi Sen Anlat Karadeniz’in çekimleri bir süredir Trabzon’da devam ediyor. Özellikle kadına şiddetin çok konuşulduğu ve üzerine çözümler üretilmeye çalışıldığı son günlerde dizideki bazı sahneler tepki toplarken Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt “Sen Anlat Karadeniz” dizisinin senaristi ile bir araya geldi.

Dizinin henüz yayına başlamadan önce fragmanlarında kadına şiddet vurgusunun yapıldığını söyleyen Kurt “ Dolayısıyla senaryıda kadına şiddet olması halinde devletin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yapması gerekenler verilmelidir diye bir girişimimiz olmuştu.Onlar da ancak şimdi dönüş yaptılar ama bu geç bir dönüş oldu. Çekimler Trabzon’da yapıldığı için bizim müdahale etmemiz gerekiyor diye düşündüm. Kadın şiddete uğruyor ama polis, jandarma, Aile ve Sosyal Politikalar hiç devreye girmiyor. Yine şehrin muhtelif yerlerinde şiddet uygulanıyor, silahlar sıkılıyor falan ama sanki devlet buralarda hiç yokmuş gibi bir hava estiriliyor. Bu senaryonun eksikliğidir.” Diye konuştu.

Sen Anlat Karadeniz’in senaristi ile dizide dizide kadına şiddeti önleme konusunda ne tür mesajların verilebileceğini konuştuklarını belirten Kurt “ Kadına şiddet uygulandığı durumlarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve devletin ilgili birimleri devreye girer. Dizideki Nefes şiddete uğradığında niye Alo 183’ü aramıyor? Niye ilgili birimlerden yardım istemiyor? İstediğinde meslek elemanlarının müdahalesi dizide yer almalı. İşte bunlar neden yapılmıyor şeklinde bir çalışmamız oldu. Onlar da “Haklısınız” dediler. “Bu konuda bir çalışma yapılmalı” dedik. Kadık konukevi müdürümüz, ŞÖNİM müdürümüz hep birlikyte oturup verilen hizmetleri konuştuk. Verilen rakamları paylaştık. Şunlar yapılmalıdır diye paylaşımlarda bulunduk. “ ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dizi - Film - Tv