Zoom nasıl kurulur? Telefona Zoom kurulur mu?

Zoom uygulaması uzaktan eğitime geçilmesinin ardından hayatımızın değişilmezlerinden olmayı başardı. Peki zoom nedir, zoom nasıl kurulur ve nasıl kullanılır? İşte detaylar

Zoom nasıl kurulur? Telefona Zoom kurulur mu?

Zoom uygulaması nedir nasıl kullanılır, zoom telefonda kullanılır mı? Gibi sorular son dönemlerin en çok merak edilenleri arasında oldu. Uzaktan eğitimi ve uzaktan çalışma döneminde hayatımıza giren Zoom uygulaması ile ilgili merak ettiklerinizi buradan bulabilirsiniz.

Evde çalışma sistemine geçilmesinin ardından yüz yüze yapılamayan toplantılar için Zoom Meeting programı kullanılıyor. Online olarak görüntülü konuşma sağlayan programda bir çok kişi aynı anda görüşebiliyor ve toplantılar gerçekleştirilebiliyor. Bu özelliğiyle Zoom canlı dersler için de kullanılıyor. Zoom ayrıca telefonlara da yüklenebiliyor.

Zoom nasıl kurulur? Telefona Zoom kurulur mu?

BİLGİSAYARDA ZOOM KULLANMA

zoom.us adlı siteye girdikten sonra açılan ekran üzerinden Sign Up Frre seçeneğinine tıklayıp mail adresimizi yazıyoruz. Mail adresine gelen doğrulama linkini aldıktan sonra download & run zoom dedikten sonra programı indirme işleminizi tamamlayabilirsiniz. Ardından programı açtıktan sonra ekrana gelen seçeneklerden size uygun olanı seçmeniz gerekiyor. 

ZOOM TELEFONA NASIL YÜKLENİR?

Bilgiyasar üzerinden tüm tarayıcılardan kullanılabilen zoom uygulaması aynı zamanda akıllı telefonlar aracılığıyla da kullanılabiliyor. Ücretsiz olan programı telefonunuza yüklemek için Apple Store ya da Google Play'den girerek uygulamayı indirmelisiniz.  Program normalde ücretsiz olsa da bazı gelişmiş özellikler için ücret talep ediliyor.

Zoom nasıl kurulur? Telefona Zoom kurulur mu?

TELEFONDAN ZOOM NASIL KULLANILIR?

oom uygulamasını telefonunza indirdikten sonra karşınıza 3 seçenek gelecektir. Burada önce Join Meeting seçeneğini seçerek katılmak istediğin toplantının ID numarasını girip Join'e tıklayın. 

Diğer seçenek ise şu şekilde; Sign Up seçeneğine tıkladıktan sonra eğer daha önce kayıt olmadıysanız programa istenilen bilgileri girmeniz gerekiyor.

Bir diğer seçenek olan Sign İn'de ise eposta ve şifrenizle programa giriş yapmanız sağlanıyor.

ZOOM HAKKINDA

Şirket, dokuz yıl önce Çin kökenli Amerikan iş insanı 50 yaşındaki Eric Yuan tarafından kuruldu. Yuan, şirketi kurmadan önce Amerikan teknoloji devi Cisco Systems'in mühendislik biriminin başkan yardımcılığı görevindeydi. Zoom'da düzenlenen toplantılara 2015 yılında katılan kişi sayısı 40 milyondu. Şirket 2019 yılında halka arz edildi ve piyasa değeri 16 milyar dolara yükseldi. Covid-19 salgınıyla bu rakamlar da katlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem