Survivor Parviz Abdullayev Kimdir?

Survivor 2020 yarışmacılarından olan Parviz Abdullayev kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Survivor Parviz Abdullayev Kimdir?

Bu yılki Survivor 2020 Ünlüler takımında yer alacan Parviz Abdullayev kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

PARVİZ ABDULLAYEV KİMDİR?

Parviz Abdullayev, 5 Ocak 1986 tarihinde Azerbaycan'da dünyaya gelmiştir. 

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

Abdullayev, 2003 yılında Bakü Devlet Üniversitesi Tarih Fakültesi'ni kazanmıştır.

Şimdiye kadar 55 dövüşe katılmıştır. 49 zafer, 26 eleme ve 6 yenilgi almıştır. Parviz Abdullayev, 2010 yılında Azerbaycan'da yılın ilk 10 sporcusundan biri ilan edilmiştir. Abdullayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından spordaki başarısından dolayı yeni bir daire ile ödüllendirilmiştir. 2011'den beri "Cobra" kickboks kulübüne liderlik etmektedir. 2013 yılından bu yana Olağanüstü Haller Bakanlığı Spor Sağlıklı Merkezi'nde katkıda bulunmaktadır. Gabala Spor Kulübü'nü temsil etmektedir. Parviz'in antrenörü 2 kez Dünya Şampiyonu Fizuli Musayev'dir ve Mehman Umudov'un kişisel antrenörüdür.

ÖZEL HAYATI:

Abdullayev, evli ve 2 oğlu var. Genç olmasına rağmen oğlu Yusif'i boksta eğitmektedir.

KARİYERİ:

Kung fu ile başlayarak on iki yaşında savaş sanatı eğitimi almaya başlamıştır. Profesyonel spor kariyerine 2007 yılında başlayan Parviz Abdullayev, 2007-08'de Wushu-sanshou dövüş sanatında Azerbaycan'ın şampiyonu olmuştur. 2007'de Çin'de gerçekleşen Dünya Kupası yarışmasında Wushu-sanshou'da ikinci olmuş ve o yıllarda aynı anda kickboks kavgalarına katılmaya başlamıştır. 2009 yılında WAKO ülkeleri tarafından Avusturya'nın Villach şehrinde düzenlenen 71 kg ağırlık sınıfında kickboks yarışmalarında 5 mücadele ve Dünya Şampiyonu unvanını kazanmıştır. 2010 yılında Çin'in Pekin kentinde düzenlenen "World Accord Combat Games 2010" a katıldı ve şampiyon olmuştur. Mayıs 2010'da Macaristan'da düzenlenen WAKO Kickboks yarışmasında Dünya Kupası oyunlarına katılmış ve ikinci olmuştur.

2010 yılında Perviz Abdullayev Rus rakibi Vladimir Shulyak WAKO Avrupa Şampiyonası düzenlenen mağlup Bakü , Azerbaycan . Dünya Şampiyonu oldu ve dünya kemerini kazanmayı başarmıştır. Genç sporcu, Hollanda'da o düzenlenen bir yarışmaya katılmış, 2011 yılında yaptığı usta Dennis Ravel tarafından Rostov-on-Don , Rusya profesyoneller arasında ve ikinci kez Dünya Şampiyonu olmuştur.

2013 yılında Azerbaycan kickboksu R1 World Belt uğruna rakibi Vitaliy Soroka'yı yendi ve Rusya'nın Rostov kentinde düzenlenen dünya şampiyonu olmuştur.  2014 yılında IPCC kickboks yarışmalarında Fas'tan rakibi mağlup etti ve yine dünya Şampiyonu unvanını alarak dünya kuşağını kazanmıştır.

2014 yılında kickboks Rumen rakibini yenerek ulusal lider Haydar Aliyev'in Viyana'da 90. yıldönümüne adanmış bir turnuvada "Haydar Aliyev Kemeri" almıştır.  2018 yılında Moskova'da ACB KB profesyonel kickboks turnuvasına katılmıştır.  Çeçen rakip kickboksunu yenmiştir. Parviz Abdullayev dünya şampiyonu olmuş ve ilk kez ACB dövüş kemeri verilmiştir.

ÖDÜLLERİ:

2007 - wushu-Sanshou'ya Azerbaycan Şampiyonu
2007 - Dünya Kupası, Wushu-Sanshou'ya 2.lik
2009 - Dünya Kickboks Kampı WAKO
2010 - kazanan "Dünya Anlaşması Savaş Oyunları 2010"
2010 - dünya kupası, kickboks WAKO 2.liği
2010 - Dünya Kampı, Dünya Kemeri kickboks WAKO PRO
2011 - Dünya Kampı, Dünya Kemeri kickboks WAKO PRO
2013 - dünya şampiyonu, dünya kemeri, R1
2014 - Dünya Şampiyonu, IPCC Kickboks Dünya Kemeri
2014 - "Haydar Aliyev Kemeri" 
2017 - IV İslam Dayanışma Oyunları, 2.lik 
2018 - ACB Dövüş Kemeri 

REKABETÇİ İSTATİSTİKLERİ:

Yükseklik - 1,76 sm
Ağırlık - 77 kg
Kariyer - 1997'den bugüne
Savaş sanatı - Kickboks
Kavga - 55
Zafer - 49
Nakavt - 26
Yenilgi - 6

ÜNLÜLER TAKIMI

Survivor ünlüler takımında ise Barış Murat Yağcı, Mert Öcal, Şaziye İvegin Üner, Uğur Pektaş, Sercan Yıldırım, Derya Can Göçen, Parviz Abdullayev, Aycan Yanaç, Elif Yıldırım Gören, Tuğba Melis Türk, Ersin Korkut

GÖNÜLLÜLER TAKIMI

Survivor gönüllüler takımında ise YasinObuz, Cemal Can Canseven, Ceyhun Uzun, Evrim Keklik, Fatma Günaydın, Makbule Günaydın, Meryem Kasap, Nisa Bölükbaşı, Sadık Ardahan Uzkanbaş, Tayfun Erdoğan, Burak Yurdugör yarışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler