Survivor Derya Can Kimdir?

Survivor 2020 yarışmacılarından olan Milli Sporcu Derya Can kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Survivor Derya Can Kimdir?

DERYA CAN KİMDİR?

Derya Can, 12 Ekim 1979 tarihinde Çanakkale'de dünyaya gelmiştir. Türk dalgıç, dünya serbest dalış rekortmeni ve milli sporcudur.

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

Derya Can, lisans eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra beden eğitimi öğretmenliği yapmaya başlamıştır. Spor hayatı 8 Yaşında atletizm ile başlamış ve Çanakkale bölgesinde düzenlenen şampiyonalarda birçok madalya kazanmıştır.

Lise yıllarında Tekvando ile tanışan Can, 2000 olimpiyatları kadrosuna seçilmeyi başarmıştır. Derya Can, sualtı korkusunu yenmek için 15 yaşında tüplü dalışa başlamıştır. Çanakkale Dalış okulunda Serbest Dalış takımında olan bir yakının ısrarı üzerine serbest dalış sporu yapmaya başlamıştır.

İlk serbest dalış deneyimine, 21 Eylül 2002 tarihinde başlayan Derya Can, serbest dalışta, 5 Dünya rekoru elde eden Milli Sporcu, 40'tan fazla Türkiye rekoru kırmıştır.  Dünya Şampiyonalarında ise birçok madalyası bulunmaktadır. Bu dalda Türkiye’de milli takıma en çok seçilmiş ve uluslararası alanda madalya kazanan ilk kadın sporcu unvanını taşımaktadır.

2016 Yılının yaz döneminde, yeni rekorlar planlarken Derin Helen isimli kızını dünya getirmiş ve 21 gün sonra koşu antrenmanlarına başlamıştır. Kızı 10 aylık iken Türkiye rekoru kırıp dünya 3.sü olmuştur. İlk oğlunu dünyaya getirdikten 6 ay sonra Dünya Şampiyonasında finalde en iyi derecelere sahip olmuştur.

Antalya’nın Kaş ilçesinde, paletsiz değişken ağırlıklı ip destekli serbest dalış kategorisinde 94 metreye dalarak dünya rekoruna imza atmıştır. Ertesi gün yeni bir rekor denemesi daha yapan Derya Can, değişken ağırlıklı paletli dalış kategorisinde 111 metre derine dalarak yeni bir dünya rekoru kırmayı başarmıştır.

ÖZEL HAYATI:

2016 yılında doğan Derin Helen adında bir kızı, 9 yaşında Poyraz Mustafa isimli bir oğlu vardır.

ÜNLÜLER TAKIMI

Survivor ünlüler takımında ise Barış Murat Yağcı, Mert Öcal, Şaziye İvegin Üner, Uğur Pektaş, Sercan Yıldırım, Derya Can Göçen, Parviz Abdullayev, Aycan Yanaç, Elif Yıldırım Gören, Tuğba Melis Türk, Ersin Korkut

GÖNÜLLÜLER TAKIMI

Survivor gönüllüler takımında ise YasinObuz, Cemal Can Canseven, Ceyhun Uzun, Evrim Keklik, Fatma Günaydın, Makbule Günaydın, Meryem Kasap, Nisa Bölükbaşı, Sadık Ardahan Uzkanbaş, Tayfun Erdoğan, Burak Yurdugör yarışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem