Silinen dosyalar nasıl geri getirilir?

Üzerinde günler geceler boyunca çalıştığınız proje dosyası, tasnif etmek için çok uğraştığınız aile albümleri, işletmenizin muhasebe kayıtları, sevdiğiniz müzik ve filmler… Tüm bunları sadece birkaç saniyelik ufak bir dalgınlık sonucunda kalıcı olarak silebilmeniz gayet mümkün. Hiçbir yerde yedeği de yoksa bu tür önemli dosyaların geri dönüşü olmayacak şekilde silinmesi soğuk terler dökmenize yol açabilir.

Silinen dosyalar nasıl geri getirilir?

Peki geri dönüşüm kutusundan da silinen bir dosyanın geri gelmesi hiç mümkün değil mi? Teknoloji çağındayız, pekala mümkün. “Nasıl?” dediğinizi duyar gibiyiz. Tabii ki EaseUS şirketi tarafından geliştirilen ücretsiz silinen dosyaları kurtarma programı ile.

Silinen dosyalar nasıl kurtarılır?

Tam adı EaseUS Free Data Recovery Wizard olan bu program isminden de anlayabileceğiniz üzere tam bir “sihirbaz” gibi çalışıyor ve silinen dosyaları uzantısı ne olursa olsun geri getirmeyi başarıyor.

Programın çalışması için dosya veya klasörleri yanlışlıkla silmiş olmanız da gerekmiyor. Kullandığınız SD kart, hard disk, USB flaş disk veya harici herhangi bir depolama alanı artık çalışmaz hale gelmiş olabilir. EaseUS Free Data Recovery Wizard tam da bu noktada devreye girerek kapsamlı sistem taraması gerçekleştirdikten sonra silinen fotoğraf, video ve belgelerinizi geri getirecektir.

İşin güzel tarafı bu programı kullanmak için uzman olmanız gerekmiyor. Kullanıcı arayüzü inanılmaz sade, basit ve kullanışlı. Kod yazmanız, fiziki olarak hard diske müdahale etmeniz de gerekmeyeceği için EaseUS tarafından geliştirilen bu silinen dosyaları kurtarma programına bir şans vermek sizin lehinize.

Hemen her uzantıdan dosyayı kurtarabiliyor

Suyla temas, yüksekten yere düşme sonucu fiziksel hasar, elektrik kesintisi veya başka herhangi bir sebepten ötürü kullandığınız depolama birimi bad sector hatası vermeye başlamış olabilir. Açılmayan, açılsa da içindeki dosyalar RAW haline gelen dahili veya harici hard diskiniz varsa bile her şey için çok geç değil.

Yapmanız gereken şey EaseUS Data Recovery Wizard programını bilgisayarınıza yüklemek. Windows’un yanı sıra Mac’lerde de kullanabileceğiniz yazılıma taranacak hard diski gösterdikten sonra bir süre beklemeniz gerekiyor. Tarama işlemi tamamlandığında program kurtarabileceği dosyaların önizlemesini tarafınıza gösterecektir.

Örnek üzerinden göstermek gerekirse bu bağlantıyı takip ederek silinen videoları EaseUS Free Data Recovery Wizard ile nasıl kurtarabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Sizin de ilgili sayfada görebileceğiniz üzere yalnızca dakikalar içerisinde film ve klipler başta olmak üzere her türden video dosyasını geri kurtarabilmeniz mümkün.

MP3, DOCX, TXT, JPG, PNG ve MP4 başta olmak üzere aklınıza gelebilecek uzantıya sahip dosyayı bu sayede kolayca kurtarabilirsiniz. Yalnız EaseUS’un burada en fazla 2 GB’lık silinen verileri geri getirme sınırı koyduğunu belirtelim. Daha yüksek boyutta dosya kurtarmak için ücretli sürüme yükseltme yapmanız gerekiyor.

Yalnız programın tam sürüm fiyatının dahi gayet makul olduğunu söyleyebiliriz. Fiziksel müdahale ile hard disk kurtaran firmalardan daha ucuza silinen dosyalarınızı EaseUS sayesinde bizzat kendiniz kurtarabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem