Saç Ekimi Yaptıracak Hastaları Neler Bekliyor?

Dünya genelinde birçok insan saç dökülmesinden kaynaklı kellik problemiyle mücadele ediyor. Bu sorunun önüne geçebilmek için ise birçok bakım malzemesi kullanan insanlar ne yazık ki kalıcı bir sonuca ulaşamıyor.

Saç Ekimi Yaptıracak Hastaları Neler Bekliyor?

Saç boşluklarından ve kellikten şikayet eden hastalar ise bu noktada saç ekimi yöntemine başvuruyor. Saç ekimi tedavisi bu noktada hastalar için hem kalıcı hem de pratik bir çözüm olanağı sunsa da tedavi sürecini doğru adımlarla tamamlamak için meşakkatli bir yol bulunuyor. Bu yolun başında ise hastanın kendini sürece psikolojik olarak hazırlaması ve ardından en iyi saç ekimi yöntemini ve en iyi saç kliniğini seçmek yer alıyor. En iyi saç ekimi merkezi arayan hastalar İstanbul’un yolunu tutarken ise saç ekimi tedavi sürecinde hangi aşamalar ön plana çıkıyor? Saç ekimi yaptırmak isteyen hastaların en iyi saç ekimi merkezini seçerken hangi kriterleri göz önünde bulundurmaları gerekiyor?

Saç ekimi yaptıracak hastaları neler bekliyor?
 

Saç ektirmek isteyen hastaları bekleyen adımların başında kendileri sürece hazırlamak geliyor. Saç ekimi operasyonu gerçekleştirilmeden önce her ne kadar korkutucu görünse de tedavi sonrasında oluşan görüntü, hastanın hem fiziki hem de ruhsal sağlığını güçlendirerek, kendisini ikili ilişkilerinde özgüvenli bir şekilde ifade etmesine kapı aralıyor. Psikolojik hazırlığın ardından en iyi saç ekim merkezlerini bulmak isteyen hastalar adeta bir labirent olan seçenek yelpazesiyle karşılıyor. Saç ektirecek kişilerin bu aşamada rastgele bir merkez seçmek yerine saç ekimi İstanbul seçeneklerinden prosedürlere uyum sağlayan kliniği seçmeleri gerekiyor.

Saç ekimi kliniğini seçerken hastaların dikkat etmesi gerekenler

Saç ekimi kliniğini seçmek hastaların süreç içinde aldıkları en kritik karar olarak karşımıza çıkıyor. Saç ekimi kliniğinde bulunan ve saç ekimi operasyonunu gerçekleştirecek uzmanların, saç ektirecek kişiye karşı gerek işlemden önce gerekse işlemden sonra gösterdikleri tutum hastanın psikolojisinde büyük bir etkiye sahip. Bu yüzden saç ektirecek hastaların saç ekimi kliniğini seçerken uzmanlarda birçok noktaya dikkat etmesi gerekiyor. Bu detaylarda ise şunlar yer alıyor;

  • Saç ekimi muayenesinde uzman hekimin hastayı güler yüzle karşılaması ve hastanın beklentilerini anlamaya çalışması
  • Saç ekimi yapacak uzmanın, hastanın hassasiyetlerini önceliklendirmesi
  • Saç ekimi uzmanlarının muayene sırasında hastaya en uygun yöntemleri detaylı bir şekilde aktarması
  • Saç ekimi operasyonunu gerçekleştirecek kliniğin son teknolojik cerrahi cihazlara ve yöntemleri uygulayabilecek bir yelpazaye sahip olması
  • Saç ekimi uzmanının hastanın tüm sorularını yanıtlayabilecek yetkinliğe sahip olması
  • Saç ektirecek hastalara en uygun saç ekimi fiyatları skalasını yaratması

Saç ektirecek kişi en iyi saç ekimi kliniğini seçme süresince merkezleri ziyaret ederken bu aşamalara dikkat etmesi, hem hastayı hem de saç ekimi uzmanını tedavinin sonunda başarıya ulaştırıyor. Peki en iyi saç ekimi İstanbul seçeneklerinde hastaların en çok tercih ettiği saç ekimi yöntemlerinde hangileri bulunuyor? Saç ekimi kliniklerinde bu yöntemlerin hangisinin bulunması şart olarak görülüyor?

En sık kullanılan saç ekimi yöntemleri nelerdir?

Saç ektirecek hastaların klinik ziyaretlerinde en çok karşılaştığı saç ekim yöntemleri arasında DHI ve FUE teknikleri yer alıyor. İki saç ekimi yönteminin temelinde aynı işlemler olmasına rağmen tedavi sürecinde birbirinden ayrıldıkları çeşitli noktalar bulunuyor.

DHI saç ekimi yöntemi: DHI (Direct Hair Implantation-Doğrudan Saç Ekimi) saç ekimi yöntemi en yaygın olarak kullanılan saç ekimi tedavisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu yöntem saç ekimi yapılacak hastadan alınan tek tek saç saç köklerinin Choi implanter kalemiyle saç ekilecek alana nakledilmesiyle gerçekleştirilir. DHI saç ekimi yönteminde toplanan saç hücrelerinin sağlıklı olmasına dikkat edilir ve baş derisinde herhangi bir kanal açmaksızın direkt olarak nakledilir. Bu işlemler ise tıraşsız bir şekilde gerçekleştirilir. Bu yüzden sıklıkla tercih edilen DHI yöntemi aynı zamanda birçok saç ekimi yönteminin de temellendiği bir işlem olarak seçenek yelpazesinde önemli bir rol oynuyor.

FUE saç ekimi yöntemi: Saç ekimi tedavilerinde en doğal sonuçlarla karşılaşılan tekniklerin başında FUE yöntemi geliyor. FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) saç köklerinin bağımsız ünitelerden oluştuğunun keşfedilmesinin ardından geliştirilmesinin yanı sıra günümüzde en sık kullanılan tekniklerin ilk sıralarında yer alıyor. Bu yöntemde saç ekimi tedavisine uygun planlama yapılmasıyla birlikte kafa derisinin anestezi yoluyla uyuşturuluyor. Ekim yapılacak alana kanallar oluşturulmasının ardından ise, saç ektiren hastadan tek tek toplanan saç kökleri belirlenen hedef alanlara planlı ve organik bir şekilde naklediliyor. FUE tekniğini uygulayan uzmanların ise başlıca şu adımlara uyum sağlaması gerekiyor;

  1. Planlama
  2. Saç köklerinin toplanması
  3. Kanalların açılması
  4. Saç köklerinin ekilmesi

Saç ekiminde en çok DHI ve FUE yöntemlerini tercih eden hastalar ise tedavi sürecinde gerekli adımları takip etmesi halinde süreç başarılı bir şekilde tamamlanıyor. Peki saç ekimi İstanbul seçeneklerinden hangi merkezler hastaların bu sürecinde doğru yönlendirmeleri yapıyor?

Saç ekimi İstanbul seçeneklerinde hangileri öne çıkıyor?

Saç ekimi yaptıracak hastaları geniş bir seçenek yelpazesi karşılasa da karar vermek için öne çıkan adımlar takip edildiği sürece doğru adrese ulaşmak mümkün olabiliyor. Bu noktada saç ektirecek hastaların birçoğu İstanbul’daki saç ekim kliniklerinden Medhair Clinic’i sıklıkla tercih ediyor. Medhair Clinic hastaların gerek operasyon sürecinde gerekse tedavi sürecinde yalnız bırakmayarak onlara yol arkadaşlığı yapıyor. Medhair Clinic son teknolojiye uygun saç ekimi yöntemlerine sahip olmanın yanı sıra, hastalarına saç ekimi fiyatlarında en uygun seçenekleri sunarak avantaj sağlıyor. Siz de saç ektirmek için en doğru adresi arıyor ve kalıcı çözümlere ulaşmak istiyorsanız Medhair Clinic adresinden bilgi alabilir ve ziyaret edebilirsiniz!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem