Ramazan ne zaman başlıyor? İlk hangi gün oruç tutulacak?

11 ayın sultanı Ramazan ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor, ilk oruç günü ne zaman? İşte detaylar…

Ramazan ne zaman başlıyor? İlk hangi gün oruç tutulacak?

Müslüman aleminin dört gözle beklediği mübarek Ramazan ayı ne zaman başlıyor, Ramazan bayramı ne zaman? İşte ayrıntılar

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2022 yılında Ramazan ayı Nisan ayına denk geliyor. Ramazan 2 Nisan günü başlayacak. 2 Nisan cumartesi günü ilk oruç tutulacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu yıl 2 Nisan’da başlayacak Ramazan ayının son orucu 1 Mayıs Pazar günü tutulacak. Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi, 3 Mayıs Salı, 4 Mayıs Çarşamba günleri olacak.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

 Kadir Gecesi 27 Nisan 2022 Çarşamba gününe denk gelecek.

Ramazan ne zaman başlıyor? İlk hangi gün oruç tutulacak?

RAMAZAN AYI NEDİR, ÖNEMİ NELERDİR?

İslam’ın 5 şartından biri olan “Oruç” Ramazan Ayı’nda tutulmaktadır. Kur’an-ı Kerim ramazan ayında ilk olarak indirilmiştir. 

Oruç tutmak, Allah’ı memnun eden ve O’nu rahatsız edecek eylemlerden kaçınarak isteklerinin yerine getirilmesine yardımcı olur. İbadet ayı olarak da bilinen Ramazan’da Müslümanlar sıklıkla Kur’an-ı Kerim okur, camilere gidilir, teravih namazları kılınır.

Müslümanlar’ın Allah’tan af dilediği, merhametine sığındığı, nimetlerine şükrettiği Ramazan Ayı imanı kuvvetlendiren en kıymetli aydır.

Üç Ayları uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur'an ayıdır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem