Portekiz Golden Visa'nın Amacı Nedir?

Portekiz Golden Visa programı, Avrupa'da yatırım yoluyla oturum programlarının en popüler olanıdır. Ekim 2012'de başlayan Portekiz Golden Visa’ya yaklaşık 10.000 başvuru oldu ve başvuru sahipleri Golden Visa kartlarını teslim aldı.

Portekiz Golden Visa'nın Amacı Nedir?

Portekiz Golden Visa, Avrupa Birliği üyesi olan Portekiz tarafından sunulan yatırım yoluyla oturum ve nihayetinde Avrupa vatandaşlığı programıdır.

Portekiz Golden Visa programı, Avrupa'da yatırım yoluyla oturum programlarının en popüler olanıdır. Ekim 2012'de başlayan Portekiz Golden Visa’ya yaklaşık 10.000 başvuru oldu ve başvuru sahipleri Golden Visa kartlarını teslim aldı.

280.000 Euro gayrimenkul yatırımı ile veya 350.000 Euro değerinde Portekiz yatırım fonu alımıyla Portekiz’de oturma ve çalışma iznine hak kazanılır. Oturum hakkını korumak için Portekiz'e taşınmaya gerek yoktur. Yılda sadece yedi gün Portekiz’de kalınması yeterlidir. Beş yıl sonra ailece Portekiz vatandaşlığına başvurulabilir. Bu süre Avrupa’daki Golden Visa uygulamalarıyla karşılaştırıldığında TC vatandaşlarına en uygun olan programdır. Portekiz vatandaşlığını aldıktan sonra 188 ülkeye vizesiz giriş çıkış yapılabilmektedir.

Portekiz Golden Visa'nın Amacı Nedir?

Golden Visa Amaç 1: Vizesiz seyahat

Portekiz Golden Visa ile Avrupa’da Schengen bölgesine ek bir vizeye ihtiyacı duymadan ailece özgürce seyahat edebilirsiniz.

Beş yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurup Portekiz pasaportu alınabilir. AB vatandaşlığı alarak 188 ülkeye vizesiz seyahat edilebilmektedir. Portekiz pasaportu 2021 yılı sonu itibarıyla 199 ülkenin pasaportları arasından Japonya, Singapur, Almanya, Güney Kore, İtalya, İspanya, Finlandiya ve Lüksemburg’dan sonra 6. sırada yer almayı başardı. Türkiye pasaportu ise 57. sırada yer aldı. Portekiz pasaportu aldıktan sonra vize istemeyen ülkeler sayısı 188’e ulaşacaktır.

Golden Visa Amaç 2: Avrupa’da Yaşamak, Okumak ve Çalışmak

Portekiz Altın Vize ile yatırımcı ve ailesi Portekiz'de yaşayabilir, eğitim alabilir ve çalışabilir.

Golden Visa oturma izni ile birlikte, Portekiz’de sağlık ve eğitim gibi tüm kamu hizmetlerine ücretsiz erişim sağlanır. Portekiz’de ayrıca çok sayıda özel İngiliz, Alman, Fransız ve Amerikan okulları bulunmaktadır.

Portekiz Altın Vize ile vize başvurusu artık tarih olur. Altın Vize ile Portekiz'de şirket kurulabilir ve çalışma izni edinilir.

Portekiz Golden Visa'nın Amacı Nedir?

Golden Visa Amaç 3:  Aile fertlerini de dâhil edebilme

Başvuru sahibi olarak, arzu edilmesi durumunda bakmakla yükümlü olduğu tüm aile üyeleri de dâhil edilebilmektedir. Aile üyeleri kapsamına girebilecekler:

  • 18 yaşından küçük olan çocuklar
  • Tam zamanlı öğrenci olan çocuklar ancak evli olunmaması gerekmektedir.
  • 65 yaşından büyük ebeveynler

Golden Visa Amaç 4: AB Vatandaşlık ve Portekiz Pasaportu

Portekiz yatırım şartıyla Altın Vize sahiplerine beş yıl sonra Portekiz vatandaşlık başvurusunda bulunma hakkı sunar. Portekiz yatırım şartı olarak başvuru sahiplerinden minimum 280.000 Euro gayrimenkul yatırımı veya 350.000 Euro Portekiz yatırım fonu alımını bekler.

Portekiz Vatandaşlığı için gerekli şartlar:

  • Yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunma
  • Beş yıl boyunca Portekiz'de ödenmemiş vergi borcu bulunmamalı
  • Beş yıl boyunca Portekiz'de ve Türkiye’de sabıka kaydı olmamalı
  • A2 seviyesinde temel Portekizce bilme

Golden Visa Amaç 5: Vergi Avantajı

Portekiz yatırım ile Altın Vize programına başvurduktan sonra eğer Portekiz'de yılın 183 gününden fazla yaşanmıyorsa Portekiz ile Türkiye arasında çifte vergilendirme anlaşması olduğundan yatırımcılar için herhangi bir vergi sorumluluğu oluşmaz.

Portekiz Golden Visa'nın Amacı Nedir?

Özetle, Vizesiz ülkeler 2021 hatta Vizesiz ülkeler 2022 kapsamında Portekiz Altın Vize ile 5 yıl boyunca Avrupa Schengen bölgesi içinde ücretsiz seyahat edilir. Beş yıl sonra Portekiz vatandaşlık veya Portekiz daimi ikamet için başvurulabilir. Portekiz pasaportuna sahip olarak, Avrupa Birliği’nin içinde herhangi bir ülkede yaşanabilir, eğitim alınabilir veya çalışılabilir.

Portekiz'de Golden Visa'yı Nasıl Alabilirim?

TC vatandaşları Portekiz Golden Visa’ya başvurabilir. Bunun için en az 18 yaşında olunmalı ve sabıka kaydının temiz olması gerekmektedir. Minimum yatırım şartı olan 280.000 Euro’nun Portekiz’in dışından getirilme şartı bulunmaktadır. Portekiz’de Golden Visa için en popüler seçenekler 280.000 Euro’luk gayrimenkul yatırımı veya 350.000 Euro’luk Portekiz yatırım fonu alımıdır.

TC vatandaşları Portekiz Altın Vize programına başvurarak işlerini Portekiz'de, daha doğrusu Avrupa’da genişletmeyi seçmektedir. Portekiz'de mevcut vergi teşvikleri, TC yatırımcılara avantajlar sunmaktadır.

Portekiz Golden Visa'nın Amacı Nedir?

Portekiz'de AB Vatandaşlığını Nasıl Alabilirim?

Portekiz’de AB vatandaşlığı için yatırım şartı bulunmaktadır. Minimum yatırım şartı 280.000 Euro’luk gayrimenkul alımıdır. Bir başka seçenek ise 350.000 Euro’luk yatırım fonu alımıdır. AB vatandaşlığına giden tüm adımlar şu şekilde özetlenebilir:

  1. En uygun gayrimenkul veya fon yatırım seçenekleri araştırılır.
  2. Yatırıma karar verilir.
  3. Avukat seçimi yapılır.
  4. Vergi kimlik numarası alınır.
  5. Portekiz’de banka hesabı açılır.
  6. Yatırım için gerekli fon Portekiz’de adınıza açılan hesaba aktarılır.
  7. Gayrimenkul veya fon alım işlemi tamamlanır.
  8. Golden Visa başvurusu avukatınız tarafından online olarak yapılır.
  9. Portekiz’e ailece gelerek SEF’te biyometrik veriler sunulur.
  10. Golden Visa kartlarınız adresine gönderilir.
  11. Beş yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurulur.

Portekiz Golden Visa'nın Amacı Nedir?

Portekiz Golden Visa kapsamında Portekiz’e yatırım yapmanın tüm püf noktaları: 2022’de yasa değişikliği sonrasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyorsanız, verimli gayrimenkul ve fon seçeneklerini görüşmek için Euporto uzmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz. Ekibinde doğuştan Portekizli Türk bulunması ve Avrupa’da finans/gayrimenkul alanında 20 yılı aşkın tecrübeye sahip olması sizi butik bir hizmetle tanıştıracak ve güvenle Portekiz Golden Visa başvurunuzu yapabilme fırsatı sunacaktır.

Euporto sadece yatırımla Portekiz Vatandaşlığı alanında uzmanlaşmıştır. Portekiz’de gayrimenkul seçimi veya Portekiz’de fon yatırımı konularına yatırımcılarına 2017’den günümüze butik bir hizmet sunar. 

Bilgi için web sitemizden bize ulaşabilirsiniz.

Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler