Peygamber efendimiz nerede vefat etti? Kabri nerededir?

İslam dinin peygamberi olan Hz. Muhammet’in kabrinin nerede olduğunu bilmek tüm İslam âleminin görevidir. İşte peygamber efendimizin ölümü ve kabri hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde…

Peygamber efendimiz nerede vefat etti? Kabri nerededir?

Yaşamıyla tüm İslam alemine örnek olan, islam dinin peygamberi olan Hz. Muhammet’in ne zaman vefat ettiği ve kabrinin nerede olduğu sıklıkla merak ediliyor? Peki, Peygamber efendimiz nerede vefat etti? Kabri nerededir?

Hz. Muhammet’in kabri nerededir?

63 yaşında vefat eden Hz. Muhammet’in kabri kutsal şehirlerden biri olan Medine’nin içerisinde bulunan Yeşil Türbe’nin altında bulunmaktadır. Bu kabre ravza-i mutahhara denmektedir. Aynı zamanda Riyazul Cenne yani cennet bahçesi olarak da adlandırılmaktadır. Peygamberimizin yatmış olduğu bu türbenin önünde altın parmaklıklar bulunmaktadır. Bu bölüme Şebeke-i Saadet denilir. Bu kabri ziyaret edebilir fakat içerisine giremezsiniz. Ziyaretçiler bu kabrin karşısında durur ve Salat-u selam okurlar.

mekkemedine

Peygamber efendimiz nerede ne zaman vefat etmiştir?

20 Nisan 571 de Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde doğan peygamberimiz, 63 yaşına geldiğinde 8 Haziran 632 yılında vefat etmiştir. Ölüm nedeni ise sıtma hastalığına bağlı olarak organ yetmezliğidir. Aslında ölümüne ilişkin pek çok neden ortaya atılmıştır. Bunlardan biri de Yahudiler tarafından zehirlendiğidir. Birçok İslam tarihçisi tarafından da bu neden desteklenmiştir.

Hz. Muhammet yaşamı boyunca çok zorluk görmüş İslamiyet’in yayılması içinse son nefesine kadar mücadele etmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem