Osman Bey nasıl öldü? Tarihte Osman Gazi'nin ölümü

Kuruluş Osman dizisi ile birlikte Osman Bey'in hayatı da merak konusu oldu. 78. bölümde idam kararı verilen Osman Gazi gerçekte nasıl öldü ? İşte detaylar

Osman Bey nasıl öldü? Tarihte Osman Gazi'nin ölümü

Ekranların sevilen tarihi dizisi Kuruluş Osman'da 78. bölümde hakkında idam kararı verilen Osman Gazi'nin gerçekteki hayatı da merak konusu oldu. Osman bey gerçekte nasıl öldü? Sorusunun yanıtı aranmaya başladı. İşte detaylar

Osman Bey nasıl öldü?

Osman Gazi'nin gerçekte ölüm nedeni gut hastalığı olarak kayıtlara geçmiştir. Osman Bey idam ile öldürülmemiştir.

Beylik döneminde babası Ertuğrul Gazi'den 4.800 km kare olarak aldığı toprakları, yaşlanıp hastalığının da ilerlemesiyle oğlu Orhan Gazi'ye 16.000 km kare olarak devretmiştir.

Osman Gazi ne zaman öldü?

Osman Gazi yaşlılık döneminde hastalığının ilerlemesi sebebiyle idareyi oğlu olan Orhan Bey'e bırakmıştır. Kaynaklara göre Osman Bey 1324'te öldüğü belirtilmektedir. Osman Gazi'nin türbesi şuan Bursa'nın Tophane ilçesinde yer almaktadır. 

Osman Bey nasıl öldü? Tarihte Osman Gazi'nin ölümü

Kuruluş Osman dizisinin 78. Bölüm özeti;

 Vezir Alemşah'ı Bilecik Kalesi'nde köşeye sıkıştıran Osman Bey hiç beklemediği bir tuzağa düşerken, Tekfur Kosses de Tekfur Nikola'nın eline geçer. Osman Bey ve alpleri esir edilip ağır işkenceden geçirilir. Vezir Alemşah, Osman Bey ve alplerinin bir an önce öldürülmesine karar verir! Vezir Alemşah, bu anı büyük bir gösteriye çevirme derdindedir ve Bilecik Kalesi'nde kurulan darağacında Osman Bey'in boynuna urgan geçirir!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem