Okul Defterleri Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Okul defterleri, kullanan öğrencinin başarısı üzerinde doğrudan etkili olabilen malzemelerdir. Dolayısıyla bu ürünleri satın alırken pek çok konuya dikkat etmek gerekir. Bu konuların başında defterin kalitesi gelir.

Okul Defterleri Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kalitesiz defterlerin yaprakları, kullanım sırasında özellikle de yazılmış bir yazıyı silerken kolaylıkla yırtılabilir. Böylesi bir olumsuz durum, öğrencinin motivasyonunu ciddi anlamda düşürebilir. Kalitesiz defterlerin kapakları da özellikle çantada taşınırken yıpranabilir. Bu yıpranma öğrencinin o defter ile kurduğu ilişkiye zarar vereceğinden, derslerinde başarısız olmasına neden olabilir. Birçok farklı firma, farklı kalite ve özellikte defterler üretmektedir. Okul defteri için kaliteleri ile öne çıkan Gıpta, Keskin Color, LeColor ve Mopak gibi firmaların ürünleri tercih edilebilir.

Okul defteri alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da kullanım alanıdır. Her defter tipi, her ders için uygun olmayabilir. Örneğin Türkçe dersi için çizgili defterler daha uygunken, matematikte kareli defterler kullanılmalıdır. Benzer şekilde ne kadar fazla kullanılacağı da defter alırken göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür. Daha az yazının yazılacağı bir ders için, kalın bir defterin seçilmesi birçok yaprağın ziyan olmasına neden olabilir. Bu israfın önüne geçmek için doğru kalınlıkta bir defterin tercih edilmesi önemlidir.

Okul Defterleri Çeşitleri Nelerdir?

Okul defterleri, birçok farklı kritere göre çeşitlendirilecek kırtasiye malzemeleridir. Bunlardan birisi defterin boyutudur. Öğrenim hayatlarının ilk yıllarındaki, daha genç öğrenciler standart küçük defterleri kullanırken, daha ileriki yıllar için A4 kâğıt boyutunda üretilmiş, harita metod defteri olarak da isimlendirilen büyük defterler tercih edilmektedir.

Kapak tipleri de defterlerin birbirlerinden ayrıldıkları bir özelliktir. Okul defterleri, karton, plastik ya da sert mukavva kapakla üretilebilirler. Bunun yanında, telli olarak da bilinen spiralli defterler ve klasik yapılı defter çeşitleri de bulunmaktadır. Okul defterleri, sayfa yapılarına göre de çizgili, kareli ya da çizgisiz olarak sınıflandırılır. Bu sayfa tipleri, defterlerin kullanılacağı derse bağlı olarak tercih edilir. Kimi özel defter türleri ise kullanım amacı ya da uygun olduğu derse göre diğerlerinden net şekilde ayrılır. Müzik defteri, resim defteri ya da güzel yazı defteri, buna örnek olarak gösterilebilir.

Okul Defterleri Kimlere Hitap Eder?

Okul defterleri, her yaştan her seviyedeki öğrencinin kullanımına sunulmuştur. Dolayısıyla öğrenim hayatına yeni başlanmış bir öğrenci de, üniversiteye devam etmekte olan bir öğrenci de bu ürünleri kullanır. Yine de farklı seviyelerdeki öğrencilerin tercih edecekleri defter tiplerinin çeşitlilik gösterebileceği söylenebilir. Daha renkli renkli tasarımlara sahip, kapaklarında sevilen çizgi film karakterlerinin yer aldığı defterler daha çok ilkokul öğrencilerine hitap ederken, ileriki yıllarda daha sade ve hayat tarzını yansıtan defterler tercih edilir.

Bu ürünler daha çok öğrencilere hitap etse de farklı amaçlarla da kullanılabilir. Çalışan kişiler, iş akışlarına dair notlar almak için okul defterlerini kullanabilirler. Benzer şekilde bu defterler, hobi olarak yazı yazmayı seven ya da bu alanla profesyonel olarak ilgilenen, ama bunu kâğıt kalem ile yapmayı tercih eden kişiler için de oldukça işlevseldir. 

En Uygun Fiyatlı Okul Defterleri Nereden Alınır?

Okul alışverişi, özellikle öğrenim yılının başlangıcında aile bütçelerine yük getirebilmektedir. Bu alışverişlerin en önemli kalemlerinden biri de okul defterleridir. Bu nedenle en kaliteli okul defterlerini mümkün olduğunca hesaplı şekilde satın almak aile bütçelerine oldukça yardımcı olacaktır. Kataloğunda ofis malzemelerinin yanında birçok kırtasiye eşyası da bulunduran Avansas bu doğrultuda tercih edilebilecek platformlardan biridir. Zira bu platform rekabetçi fiyat politikası sayesinde kullanıcılarına her daim en uygun fiyatları sunar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem