Lazer Epilasyonla Güzelleşin! Tertemiz Olmak Hayal Değil!

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en pratik yolu olarak binlerce kadın ve erkeğe çözüm ortaklığı etmiştir. Teknolojinin belki de en çok sevilen taraflarından biri olarak her geçen gün aldığı talepte artış görülen lazer epilasyonun kendi içinde de birden fazla türe ayrıldığını biliyor muydunuz?

Lazer Epilasyonla Güzelleşin! Tertemiz Olmak Hayal Değil!

Tarih boyunca, kıl ve tüy meselesi istenmeyenler grubunda olmuş, özellikle kadınlar güzelliğe gölge düşüren vücudun bu küçük parçalarından hep kurtulmak istemişlerdir. İşin çok ilginç yanı saçlarınız döküldüğünde yeniden çıkmaz ama kıllarınızı tıraş ettiğinizde ya da ağda ile temizlediğinizde yeniden çok daha güçlü bir şekilde geri gelirler. Anlatılan bu süreç neredeyse her ay en az bir kere gerçekleşir. Aylık periyotlarla sürekli beden temizliği yapmak ve tercih edilen ürüne göre bazen periyotları çok daha sık irdelemek zorunda kalınabilir. Oldukça can sıkıcı bir işe dönüşmesi ise çok uzun sürmeyen ağda, jilet, tüy dökücü ve kremlerde n neredeyse hemen her kadın bıkmış durumdadır.

Lazer epilasyonun keşfedilmesi ve kıllar üzerinde mucizevi etkisinin var olması ise, kadınlar için yeni bir yaşam modelini var ederken erkelerin de daha bakımlı olmalarını sağlamıştır.

İstenmeyen omuz kılları ve göğüs kıllarından birkaç acısız seans ile kurtulmak ve elbette sonsuza kadar pürüzsüz kalmak çok cezbedici bir durumdur.

Tertemiz Olmak Hayal Değil!

Elbette geçmişe baktığımızda bu işlemin sorunsuz bir şekilde yapılması, daha sonrasında da bir daha tüylerin geri gelmemesi gibi bir durum hayalin ötesinde bir ütopya idi. Fakat bugün bireylerin kıl köklerine ve yapılarına göre değişkenlik göstermekle birlikte birkaç seans sonra kalıcı bir çözüm elde etmek mümkün oluyor.  Tertemiz bir bedenle, sürekli yeni yapılmış kişisel bakım havasını yaşamak ve bunun rahatlığını deneyimlemek için sizlere cihazları ve sistemleri anlatmak da isteriz.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Birden fazla cihazın kullanıldığı lazer epilasyon işleminde dikkat edilmesi gereken belli noktalar vardır.

Buz lazer için kullanılan farklı markalardaki cihazlarda, kılların 3 hafta boyunca kökten alınmaması gerekmektedir. Çünkü; buz lazer cihaz sistemlerinde kıl kökünün güçlü olması ve acısız olan bu sistemde doğrudan kıl kökünün tüketilmesi işlemi esas alınır.

Günümüzde; epilasyon makinelerinin çeşidi için birden fazla yöntemin var olduğunu düşündürebilir ama ürün markası değil aslında tüylerin ve kılların mevcut durumuna göre şekillendirmek gerekmektedir. Lazer epilasyon kıl köklerinin uyarılması ile gerçekleştirilir.

Lazer Epilasyon Kaç Yaşında Yapılabilir?

Lazer epilasyon için bir yaş sınırlaması var mıdır sorusu birçok kullanıcın merak ettiği sorular arasındadır.

  • Lazer epilasyon kadınlarda 15 yaş sonrası yapılabilir,
  • Erkeklerde yine ortalama 15 yaş civarında yapılabilmektedir.

15 yaş sonrası her yaştan ve cinsiyetten birey güvenle lazer epilasyon yaptırabilir.

Özellikle belirli hastalıklarda, kemoterapi gökten bireylerde ve gebelerde mevcut durum devam ederken lazer yapılması önerilmez, gebeler için doğum sonrası, tedavi gören bireyler içinde tedavi sonrası lazer epilasyon yapılması çok daha uygun olacaktır.

Lazer epilasyon her yaştan kullanıcı için güvenli ve sorunsuz bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Lazer Epilasyon Yöntemleri Nelerdir?

Birden fazla yöntem var hangisini ne zaman epilasyon için tercih edilebiliriz?  En iyi lazer epilasyon yöntemleri arasında Alexsandrite, Diod Ben nd-yag yöntemleri bulunmaktadır.

Aslında bahsettiğimiz gibi bunlar bir yöntem değil kullanılan farklı cihaz isimleridir. Bu cihazların da farklı şekilde çalışan sistemleri bulunmaktadır. Aralarındaki en temel farklılık dalga boylarının değişik olmasıdır. Kullanılan herhangi bir cihazın diğer bir cihazla dalga boyu aynı frekansta değildir. Bu nedenle kullanılan cihaza göre kalın ince ve ayva tüyleri tamamen yok olma süreleri ve işlemin başarı oranı değişkenlik göstermektedir. Lazer epilasyonda kullanılan üç temel cihaz olarak karşımıza çıkan bu cihazların yanı sıra lazer olmayan ancak lazer gibi kullanılan yoğunlaştırılmış ışık demeti de seçenekler arasında bulunmaktadır.

Lazer Epilasyon Kaç Seans Uygulanmalı?

 Lazer epilasyonun uygulanma süresi kişinin kıl ve tüy yapısına göre belirlenmelidir.  Burada kişinin yapısı çok önemli olduğundan 3-8 veya 12 seans olarak değişkenlik gösterebilir. Doğru hizmeti doğru cihazı almak için analiz yapan merkezlerden ve profesyonel uygulamalardan faydalanmanızı önerebiliriz.

Lazer Epilasyonun Yan Etkileri Var Mıdır?

Lazer epilasyonu yaptırmak isteyen insanların belirli kaygıları olması oldukça normaldir.  Çünkü sıklıkla yanlış uygulama yapan yerlerini merdiven altı klinikleri tahribat yarattı haberleri ile karşılaşılır.  Hal böyle olunca tüy ve kıl sonundan lazer ile kurtulmak isteyen insanların da kafasında belirli soru işaretleri ortaya çıkar. Lazer epilasyon zararlı bir yöntem değildir ancak yanlış uygulama yapılırsa kıl köklerini tahrip etmek ve yok etmek yerine daha fazla kıllanmaya neden olabilir.  Yine bununla birlikte yanlış uygulama sonucunda cilt lekeleri, yanıklar gibi ciddi problemlere de yol açabilir.  Bu yüzden üstüne basa basa profesyonel bir hizmet alınması gerektiğini tüm uzmanlar söylemektedir.

 Lazer Epilasyon Cihazları Çalışma Prensibi

Cihazların temel prensibi kıl kökünü uyarmak ve tekrar kıl oluşumunu daha da doğrusu kök oluşumunu engellemektir. Traşlı ya da tıraşsız olarak tercih edilen tüm cihazların ortalama anlayışı budur.

Alexander ile gerçekleştirilen işlemlerde hedef daha çok kalın kıl kökleridir. Sarı tüyleri cihazın görmesi zordur. Bu yüzden yoğun bölgelerde çok iyi sonuçlar verebilir.

Diod mantığı ile çalışan cihazlar ise çok daha avantajlı bir çalışma sistemine sahiptir. Sarı tüyleri ve siyah kılları görebilir, seansların sonunda tamamen yok olmasını sağlayabilir.

Seanslar da Neler Oluyor?

Tüylerinizden tamamen kurtulmaya karar verdiğinizde kendinize iyi bir merkez aramaya başlamak tercih edeceğiniz ilk adım olmalı. Burada özellikle vaka öyküleri olan klinikler ve güzellik merkezlerini tercih etmek gerekiyor. Daha sonra üzücü sonuçlarla karşılaşmamak için daha yolun başındayken önlem olarak değerlendirilebilir.

Kendinize en uygun merkezi seçtikten sonra alerjinizin olup olmadığını öğrenmek için öncelikle deneme atışı talep etmelisiniz. Seans ve kayıttan önce deneme atışı yapmayan ve bu noktalara özen göstermeyen yerlerden mutlaka uzak durmanız gerek.

Deneme atışı sonrası ciltte yoğun tahriş, kabarma, kızarma, döküntü gibi sorunlar ortaya çıkmıyorsa, rahatlıkla lazer epilasyon yaptırabilirsiniz.

İlk seans tanışma seansı gibidir. Tüylenmelerinizin fazla olduğu bölgeler ve yapılması gereken düzenlemeler merkez tarafından belirlenir. İlk seans sonrası direkt etkiyi görmeye başlarsınız.

Yaklaşık 15 gün sonra ise kontrol seansına gitmeniz gerekir. Kontrol seansları atışların doğru yapılıp yapılmadığını gösteren seanstır. Etkisiz olan yerlere tekrar tarama yapılır.

Özellikle genital bölgelerde, tüylenme ve kıl kökleri güçlü olduğundan genital bölgelerde etki çok daha geç ortaya çıkabilmektedir.

Kişinin yapısına göre yaklaşık olarak üçüncü seanstan sonra tüylerde büyük bir azalma ortaya çıkmış olur.

Uygulanacak seans sayısı ile süreç tamamlandığında istemediğiniz tüylerinizden tamamen kurtulursunuz.

 Seanslardan çıkıktan sonra cildinizde kabarma olması, kaşıntı olması normal tepkilerdir. Bu esasında kıl köküne ulaşılabildiğini gösterir. Bu yüzden seans sonrası kızarıklıklar ve kaşıntılardan korkmanıza gerek yoktur.

Yanık ile kızarıklık arasındaki his farklılığını bildiğinizde endişe etmenize de gerek kalmaz.

Düzenli olarak gidilen seanslar sonunda hayal ettiğiniz pürüzsüz cilde sahip olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem