Lazer Epilasyon Size Hangi Faydaları Sağlar?

İstenmeyen tüylerin kısa sürede ortadan kaldırılması işlemi için günümüzde sıklıkla lazer epilasyon yöntemlerinden yararlanılır.

Lazer Epilasyon Size Hangi Faydaları Sağlar?

Farklı teknolojilerin lazer epilasyonu alanında etkin olarak kullanılması bu alanda başarılı sonuçlara imza atılmasını daha kolay hale getirir. İşlemlerin tümü, uzmanlar eşliğinde steril ortamlarda gerçekleştirilmelidir. Bu şekilde, daha kalıcı ve etkili sonuçlara ulaşmak mümkündür.

Lazerin ışık kümeleri haline gelmesi sonrasında, kıl köküne yoğunlaştırma işlemi yapılır. Lazer epilasyon sonunda kıl köklerinden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Bu uygulama %100 etki göstermesi bakımında, sıklıkla tercih edilmektedir.  Lazer epilasyonun yaygın olarak tercih edilmesinin sebepleri arasında, etkili ve kısa süreli sonuçlar vermesi yer alır.

Lazer epilasyon yöntemleri ve faydaları oldukça fazla merak edilmektedir. Açık tip cildinde başarı oranının daha yüksek olduğu bilinse de tüm cilt tiplerinde etkili sonuçlara sahiptir. Koyu renge sahip olan ciltler, gelen ışınları absorbe ettiğinden dolayı, koyu renge sahip ya da bronzlaşmış ciltlerde lazer seansları daha fazla olur. İşlem esnasında da farklı yöntemler uygulanır.

Lazer Epilasyonu Yaz Aylarında Yaptırmak Zararlı Mı?

Bu işlemden yaz aylarında da yararlanmak mümkündür. Bununla birlikte, uzman doktorunuzun tetkikleri, bu işlem hakkında en net sonuçları verir. Bilindiği üzere, lazer epilasyon yöntemleri, koyu ve bronz ciltlerde istenen sonucu vermez. Açık tenli ciltlerde daha net sonuçlara sahiptir. Tedavi sürecinde, doktorunuzun verdiği tüm tavsiyelere harfiyen uymak, daha başarılı bir tedavi süreci geçirmenize yardımcı olur.

Uzmanlar, yaz aylarında yapılan lazer epilasyon öncesinde kişilere birtakım uygulamalar tavsiye eder. Özellikle bronz tenli kişilerin, işlem sonrasında doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Bu duruma dikkat edilmediği durumlarda, birbirinden farklı yan etkilere rastlamak mümkündür. Başarı oranı da buna bağlı olarak düşüş gösterecektir.

Lazer epilasyon yöntemleri her dönem uygulansa da sadece koyu ciltlilere has olarak bazı zorlu süreçlerle karşılaşmak mümkündür.

Yüksek lazer ışınına sahip olan cihazlar, her mevsim başarı oranını arttırmak için tercih edilir. Bununla birlikte, koyu renge sahip pigmentlerin ışınları absorbe etmesi süreci daha karışık hale getirmektedir. Lazer epilasyon yöntemleri için kış aylarının daha elverişli olduğunu söyleyebiliriz.

Yüz Bölgesinde Lazer Sistemli Epilasyon Uygulamasının Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Yüz bölgesindeki istenmeyen tüyler, günlük yaşam kalitesini olumsuz olarak etkiler. Kişiler bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak amacıyla birbirinden farklı lazer epilasyon yöntemlerinden yararlanabilir. Bu şekilde daha pürüzsüz ve parlak bir yüz görünümüne kavuşurlar. Lazer epilasyonu yöntemleri içinde, sadece yüz için uygulanan bir lazer çeşidi bulunmaz.

Vücudun herhangi bir bölgesine uygulanan lazer epilasyon tedavisi rahatlıkla yüz bölgesine de uygulanabilir. Kritik bölgelerden birisi olan yüz bölgesi, hormonal tüylenmenin en fazla görüldüğü bölge olarak bilinmektedir. Ek olarak uygulanacak hormon tedavisi, bu alanda kesin çözümü getirir. Yüz bölgesinde kıl dönmeleri ve hormonal tüylenme daha sık olarak görüldüğünde, bu alanda uygulanan tüm lazer sistemli epilasyon teknolojileri dikkatli şekilde seçilmesi önem taşır. Bu açıdan kişilerin seçimlerini bir uzman eşliğinde ve gerekli tetkiklerin ardından yaptırması önemlidir. Daha sağlıklı ve kalıcı sonuçlar elde edilmesi adına, özellikle yüz bölgelerinde bu şekilde davranmak gerekir.

Yüz bölgesinde lazer epilasyon uygulamasına ek olarak hormon tedavisinin de uygulanması, bütüncül bir tedavi imkanı sunar. Kişilerin daha kısa sürelerde sağlıklı bir cilt tipine sahip olmalarını da kolay hale getirir. Günlük yaşamı olumsuz anlamda etkileyen tüylenme sorunu, her iki tedavi yönteminin bir arada kullanıldığı durumlarda, en kalıcı sonuçları verecektir.

Vücut Tüylenmelerinde Kalıcı Çözüm Sunar Mı?

Işınların uyarılmasıyla elde edilen ışınlar, lazer epilasyon uygulaması esnasında kullanılır. Işık demeti halinde bulunan bu ışınlar, kozmetik operasyonun bir parçasıdır. Kişileri psikolojik ve gündelik hayat olarak etkileyen tüylenme problemi, kişilerin zorlu günler geçirmesine neden olur. Uygulanan lazer tedavi sonrasında, bu sorundan tamamen kurtulmak mümkün hale gelir. 20 yıldır kadınların kalıcı tüylenmeyi ortadan kaldırmak amacıyla en çok başvurdukları yöntem, lazer yöntemidir.

Vücudun her yerinde rahatlıkla tercih edilebilen lazer tabanlı epilasyon yöntemleri, bazı prosedürler eşliğinde uygulanır. Bunlardan en önemlilerinden birisi tüylerin yaklaşık 15 dakika öncesine kadar hiçbir yöntemle alınmaması gerektiğidir. Bu şekilde daha kalıcı ve etkili sonuçlar elde etmek mümkündür. Epilasyon işlemi sırasında tüylerin kalınlığı, sertliği ve miktarının net şekilde görülmesi gerekmektedir. Bu şekilde lazerden verimli sonuçlar alınır. Uzman doktor eşliğinde bölgedeki kıl yoğunluğu ve cilt tipi ayrıntılı şekilde incelenmelidir. Sonrasında buna uygun bir cihaz seçilir. Seri atışlar eşliğinde işleme başlanır.

Seçilen yöntem için yapılacak planlamanın ardından, uzmanın yönlendirmesiyle işlem yapılacak bölgeyi temizlemelisiniz. Uzman doktorun tetkikleri sonucunda, bölgedeki kıl yoğunluğu ayrıntılı şekilde incelenmelidir. Sonrasında buna uygun bir cihaz seçilmelidir. Cilt tipi, kıl rengi gibi kriterler işlem esnasında oldukça önemlidir. 

İşlemin esas amacı, kıl köklerini tamamen ortadan kaldırmaktır. Epilasyon yöntemlerindeki çeşitlilik ile bu oldukça kısa süre içinde gerçekleştirilebilir.

Lazer Epilasyon İşlemi Hangi Bölgelerde En Net Sonuçları Verir?

Ortalama bir lazer tabanlı epilasyon işlemi, yaklaşık olarak 6 saat sürer. 6 saatlik sürenin sonunda, işlem başarı ile sonuca erer. Yüz bölgesinde hormonal sorunları gidermek amacıyla sıklıkla tercih edilen lazer yöntemi, tüm tüylenme sorunlarında aktif bir şekilde tercih edilmektedir. Lazer epilasyonun uygulama bölgeleri genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Kol epilasyonu
  • Bacak epilasyonu
  • Sakal üstü epilasyonu
  • altı epilasyonu
  • Genital bölge epilasyonu
  • Çene epilasyonu
  • Bikini bölgesi epilasyonu
  • Ense epilasyonu
  • Yüz epilasyonu
  • Boyun epilasyonu
  • Sırt epilasyonu
  • Göğüs epilasyonu
  • Bıyık epilasyonu

Kıllanma bölgesine bağlı olarak, bu lazer yöntemlerinden herhangi birisini tercih edebilirsiniz.

Lazer Epilasyon Sonrası Nasıl Bir Süreç Sizi Bekliyor?

Epilasyon tedavileri, genellikle oldukça başarılı geçer. Operasyon sonrasında sizleri bekleyen süreç hakkında bilgi sahibi olmanız daha kolay atlatmanıza yardımcı olur. Operasyon esnasında, gelişmiş teknolojiler sayesinde oldukça az acı hissedersiniz. Operasyonun ardından hassas cilde sahip olan kişilerde, kızarıklık ya da ağrı, acı hissetmesi görülmektedir. Bu kızarıklar, yaklaşık olarak 1 gün içinde kendiliğinden ortadan kaybolur. Uzun süreli acı ya da ağrıya neden olmaz. 

İşlem sonrasında, hızlı bir şekilde rutin hayatınıza devam edebilirsiniz. 1 hafta boyunca peeling gibi uygulamalardan kaçınmanız, cilt deriniz açısından oldukça önemlidir. Kuru cilde sahip olan kişiler, lazerden daha fazla etkilenir. Bu açıdan, düzenli olarak nemlendirici kullanmaları gerekir. 3 gün boyunca direk olarak güneş ışığından kaçınmamak da oldukça önem taşır. Güneşle temas zaruri bir durumsa 30 faktöre sahip güneş kremlerinden yararlanılabilir.

Seanslar genel olarak 1 gün ile 20 gün arasında sürer. Uygulamanın uzun ömürlü olması ve hızlı sonuç vermesi gibi nitelikler, lazer epilasyondan yararlanan kişileri oldukça memnun eder. İşlemin diğer epilasyon türlerine göre ağrısız ve acısız olması da tercih nedenleri arasında yer almaktadır.

Lazer epilasyon sonrasında,  6 ile 12 hafta arasında kıllar çıkabilir. Seansların tümünün bitmesinin ardından, kalıcı şekilde bu soruna çözüm bulunur. En ideal sonuçları elde etmek için ilk olarak hangi yöntemin sizin için uygun olduğuna karar vermeniz gerekmektedir. Sonrasında vakit kaybetmeden tedavi sürecine geçiş yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem