Labioplasti Neden Uygulanır?

Kadınlarda genital bölgede görülen sarkmaların yok edilmesi, labioplasti işlemleri sayesinde oldukça kolay. Vajinada yaşanan sarkıklar ve estetiksel görünümün bozulması, labioplasti işlemlerine ihtiyaç duyulduğu gösterir.

Labioplasti Neden Uygulanır?

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?
Labioplasti işlemleri kadınlarda yaş fark etmeksizin, vajinal bölgede yaşanan olumsuzluklar sonucunda tercih edilebilir. Buna rağmen genel anlamda labioplasti teknikleri, ilerleyen yaşlarda sıklıkla tercih edilen cerrahi müdahalelerin başında gelir. 

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?
Tüm cerrahi müdahalelerde olduğu gibi labioplasti tedavi yönteminde de farklı teknikler kullanılır. Labioplasti teknikleri arasında en çok estetiksel görünüm kazanmak isteyen kadınlar tarafından parsiyel rezeksiyon tekniği tercih edilir.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları 
Labioplasti ameliyatı fiyatları, işlemi yapacak olan kuruma göre değişiklik gösterir. Labioplasti fiyatlarında, kişinin vajinal durumu ve yapacak olan hekimin tecrübesi etkili olur. Ayrıca kullanılan cihazlarda fiyat belirlenirken göz önünde bulundurulan detaylar arasında yer alır

Kürtaj Nedir?
Halk arasında istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması olarak bilinen kürtaj işlemleri, kişilerde rahimden alınması gereken parçaların çözüme ulaşması için de tercih edilen cerrahi müdahalelerin başında gelir. Uzman hekimler tarafından yapılan kürtaj işlemleri, bazı kadınsal hastalıkların tedavisinde çözüme ulaştırılması için de en ideal seçimlerin başında gelir. 

Teknolojinin gelişimi ile birlikte sağlık sektöründe yaşanan cerrahi müdahalelerin başında şüphesiz kürtaj işlemleri geliyor. Kadın doğum uzmanlarının sıklıkla yapmış olduğu kürtaj işlemleri, sağlık sektöründe büyük bir önem taşıyor. Buna bağlı olarak teknolojinin getirileri arasında kürtaj işlemleri için her geçen gün farklı teknikler geliştiriliyor.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Kürtaj işlemleri, hekimler tarafından kişinin hayati tehlikesine neden olabilecek gebeliklerin sonlandırılmasında ya da kişinin istemediği bir gebeliğe sahip olması durumunda yapılır. Ayrıca kürtaj işlemleri, kişinin adet düzensizliği yaşamasında, kişide normal olmayan parçaların görülmesi durumlarında da yapılabilir. Kişinin yaşamış olduğu düşük gibi durumlar sonrasında içeride parça kalması da kürtaj işlemlerine başvurulmasına neden olur. 

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi ve Yapması Gerekenler
Kürtaj işlemleri öncesinde kişinin sağlığı ve kürtaj işlemlerinin sorunsuz bir şekilde çözüme ulaştırılması için hastanın dikkat etmesi gereken detaylar vardır. Bu anlamda kürtaj işlemleri öncesinde herhangi bir ilaç kullanılmamalı, kişinin ortalama 6 saat herhangi bir yiyecek içecek tüketmemesi önerilir. Ayrıca kişinin kürtaj işlemine eşofman gibi rahat kıyafetler ile gelmesi tavsiye edilir. Kürtaj sonrası oldukça yoğun kanamalar yaşanacağından, hijyenik ped taşımak doğru olacaktır. 

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?
Kürtaj işlemleri sonrasında ortalama 2 ile 10 gün arasında kanamaların olması normaldir. Kürtaj sonrası yaşanan bu kanamalarda kesinlikle tampon kullanılmamalı ve hijyenik ped tercih edilmelidir. Kürtaj yapıldığı gün içerisinde banyo yapmakta sakınca yoktur fakat vajinal duş alınmamalıdır. Kürtaj sonrası enfeksiyon yaşanmaması için ortalama 15 gün cinsel ilişkiden uzak durulmalıdır. 

Kürtaj Fiyatları 
Kürtaj
işlemleri için belirlenen fiyatlar, tercih edilen kuruma göre değişiklik gösterir. Bu anlamda devlet kurumları tarafından ücretsiz yapılan kürtaj, özel sağlık kuruluşlarında hekim tercihine ve hekimin tekniğine göre farklılık gösterir. 

Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?
Kızlık zarı dikimi
özelinde kadınlarda bulunan ve toplumsal algının da büyük bir parçası olan kızlık zarı, kadınlarda genital bölgenin giriş bölümünde bulunur. Kişiye göre ince ya da kalın yapıda bulunabilen kızlık zarı, yapı olarak oldukça küçük bir delik halindedir.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?
Kadın doğum uzmanları ve jinekologlar tarafından yapılan kızlık zarı muayenesi, çeşitli nedenlere bağlı olarak kızlık zarının bozulup bozulmadığını tespit etmek amacı ile yapılır. Oldukça kolay teknikler kullanılarak yapılan bu muayene sonucunda, kızlık zarının yırtılmış olduğunu görmek kızlık zarı dikimi işlemlerinin yapılması gerektiğini gösterir. Kızlık zarı dikimi açısından kişi talebine göre bu işlem hekim tarafından yapılır.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri
Yapılan kızlık zarı muayenesi sonrasında karşılaşılan olumsuz nedenler, kızlık zarı dikimi işlemlerine başvurulmasına neden olur. Kızlık zarı dikimi işlemleri kişinin tecihine bağlı olarak kalıcı ya da geçici olarak yapılabilir. Kızlık zarı dikimi işlemlerinde sıklıkla kalıcı olan işlem tercih edilir.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün Mü?
Kızlık zarının bozulması durumunda, kızlık zarı dikimi işlemleri uzman hekimler tarafından oldukça kısa bir zaman diliminde gerçekleştirilir. Kızlık zarı dikimi işlemleri için mutlaka uzman hekim ile görüşülmeli ve ortamın hazır olması gereklidir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem