Külliye’deki Davete Başarılı İş İnsanı Lokman Sever de Katıldı

 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Eylül 2021 tarihinde Türkiye’ye ziyarette bulunan Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Félix Antoine Tshisekedi Tshilombo şerefine Külliye’de bir davet verdi. Cumhurbaşkanı Félix Tshisekedi’nin resmi törenle karşılanmasının ardından iki ülkenin milli marşları çalınarak 21 pare top atışı geçekleştirildi.

Külliye’deki Davete Başarılı İş İnsanı Lokman Sever de Katıldı

Baş başa ve heyetler arası görüşmeler sonrasında iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar basın mensuplarıyla da paylaşıldı. Görüşmelerde iki ülke ilişkilerinin iyi bir seviyede olduğuna ve önümüzdeki dönemlerde bu bağın her alanda daha da artırılacağına ilişkin mesajlar verildi.

Külliye davetinde ise her iki cumhurbaşkanının da yakından tanıdığı NOORCO GROUP Şirket Topluluğu kurucusu ve aynı zamanda başkanı olan iş insanı Lokman Sever de vardı. 

Kongo’da; altın, bakır ve kobalt madeni sektörlerinde faaliyet gösteren Sever’i, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Félix Tshisekedi masalarına davet ederek kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Bu kısa sohbette her iki cumhurbaşkanı da iş insanı Lokman Sever’i başarılarından dolayı tebrik etti. Kendisinin gurur duyulacak işler gerçekleştirdiğini ve kendisine duyulan güvenin tam olduğunu iletirlerken, başarılarının da devamını dilediler.
 
Lokman Sever, bu samimi sohbet sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştü. Sayın Çavuşoğlu ile ikili yapılan görüşmede Kongo’daki Türk İş insanlarının akımını ve devletimizden yana duruşu sebebiyle İş İnsanı Lokman Sever’e teşekkürlerini sundu.

Külliye’deki Davete Başarılı İş İnsanı Lokman Sever de Katıldı

Lokman Sever Kimdir?
1960 doğumlu İş İnsanı Lokman Sever, ilk ve orta öğretimini Belçika’da tamamlamıştır. Lise eğitimine ise Galatasaray Lisesi’ni başarıyla bitirerek devam etmiştir. Daha sonra iş dünyasında hızlı bir yükseliş yaşayan Sever, Cumhurbaşkanı Félix Tshisekedi’nin ülkesi Kongo’da çok başarılı ticari faaliyetlerde bulunmuştur.
 Külliye’deki Davete Başarılı İş İnsanı Lokman Sever de Katıldı

Türkiye’yi de Afrika kıtasında başarıyla temsil eden iş insanı, Türk-Afrika ilişkilerinin baş aktörlerinden biri haline gelmiştir. Afrika pazarına yeni açılan iş insanlarının danışmanlık görevini de her zaman yürütüp onlara yardımcı olmaya çalışmıştır.

Başta Kongo Başkanı (Félix Antoine Tshisekedi) ve Sierra Leone Başkanı (Julius Maada Bio) ile olan ikili ilişkileri oldukça gelişmiş olan Sever, Türk işadamlarının yatırımlarında ihtiyacı olan her türlü sorunda ikili ilişkilerini kullanarak Afrika’da kilit bir role sahip iş insanı olduğunu defalarca göstermiştir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler