J Plasma Nedir ve Yöntemleri Nelerdir?

Operasyon vücutta kilo alıp verme, yaşın ilerlemesi gibi durumların sonucunda sarkma, yumuşaklık durumları için uygulanan işlemdir. J Plasma kişilere gençleşmiş, sıkılaşmış bir yeni vücut sunuyor. Özellikle orta yaştaki kişilerin tercihi olan bir işlemdir. 

J Plasma Nedir ve Yöntemleri Nelerdir?

Vücutta belirli bölgelere istek doğrultusunda estetiklerin uygulanması mümkündür. Zaman içinde kilo alıp verme sonucunda vücutta sarkma durumları yaşanabilir. Aynı şekilde kilo alımı da yaşanabilir. Böyle zamanlarda ise belirli estetik yöntemleri uygulanır. 

J Plasma Nasıl Yapılır? 
Tedavi radyo frekans enerji kullanılarak yapılan bir işlemdir. J Plasma cilt altına 85 derece ısı verilir. Bu ısı deri altına hapsedilir. Böylelikle cildin daha genç bir görünüme kavuşması sağlanır. Sıkılaşma gerçekleşir. Cilt gerginleşerek, gençleşme işlemi yapılır. 

J Plasma Kimlere Uygulanır? 
Bu tedavi 30 ve 80 yaş arasında olan kadın ve erkeklere uygulanabilir. Tabi bu işlem öncesinde kişi doktor kontrolünden geçer. Daha sonra j plasma uygulanıp uygulanmayacağına karar verilir. Fakat vücut sarkma ve selülit gibi rahatsızlıkları bulunan kişilerin sıkça tercih ettikleri bir işlemdir. 

Post Bariatrik Cerrahi Nedir? 
Post bariatrik cerrahi morbid obezite, diyabet gibi metabolik hastalıkların cerrahi işlemlerinden sonra meydana gelen sarkma, şekil bozukluğu gibi işlemlerin geneli için yapılan cerrahi işlemdir. Vücudun toparlanmasına yardımcı olan bu işlem, belirli kişiler tarafından tercih ediliyor. Özellikle obezite sorunu yaşayan kişilere uygulanan bu işlemde, sarkma sorunu daha ciddi şekilde yayınlanıyor. 

Post Bariatrik Cerrahi Avantajları Nelerdir? 
Obezite sorunu yaşayan kişiler için uygulanan bir işlemdir. Post bariatrik cerrahi sonrası vücutta ciddi oranda bir kilo kaybı olacağı için kişi sıkılaşma ihtiyacı hisseder. 
İşlem uygulandıktan sonra kişinin özgüven kazanması sağlanır. Vücut kendini toparlayarak, sağlığına kavuşur. Post bariatrik cerrahi özelinde belirli bir süre sonra iyileşme olacağı için kişi normal yaşantısına geri döner. Bu şekilde kişi hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendini daha sağlıklı hisseder. 

Liposuction Nasıl Yapılır? 
Liposuction bölgesel yağlanma sorunu yaşayan kişiler için uygulanan bir işlemdir. Genel olarak aşırı kilo ya da obezite sorunu olan kişilerin tercih ettiği bir işlem değildir. 
Bu yöntemde, vakum cihazı ile yağ dokusunun çekilmesi işlemi uygulanır. İşlem esnasında kişiye genel anestezi uygulanır. Kişideki yağ dokuları küçük kesiler atılarak alınır. Deri altındaki yağların alınarak yapıldığı bir işlemdir. 

Liposuction Kimler İçin Uygundur? 
Vücut kitle endeksi 30 ve altında olan kişiler için uygundur. Yani liposuction bölgesel yağlanması olan, kilo fazlası olan kişiler için uygulanan bir işlemdir. Kilo, kişinin boyuna göre endeks hesaplamasında daha fazla olabilir. Bu orantısızlık sonucu da liposuction işlemine gerek duyulabilir. Liposuction işleminde deri altındaki yağlar alınır. 

Liposuction En Sık Nerelerde Tercih Ediliyor? 
En sık karın, göbek, oblik ve bel çevresinde uygulanır. En çok da karın ve bel bölgelerine yapılan bir işlemdir. Genelde bu bölgelerden daha çok rahatsızlık duyuluyor. Liposuction açısından bu yüzden pek çok kişi bel ve karın bölgesinde bu işlemi tercih ediyor. 

Liposuction Sonuçları Kalıcı Mıdır? 
Sonuçları genel olarak kalıcıdır. Bu işlemden sonra işlemin uygulandığı bölgelerde yağlar alındığı için yeniden aynı bölgelerde yağlanma görünmez. Fakat kişinin de bu işlem sonrası kilo konusunda dikkatli olması gerekir. 

Liposuction Ameliyatı Genel Anestezi ile Mi Yapılır? 
Liposuction ameliyatı lokal anestezi ya da genel anestezi yöntemi ile yapılır. Fakat bölgesel alan büyüdükçe lokal anestezi yapılma ihtimali azalır. Ameliyat süresi ise kişinin durumuna bağlı olarak 1 ila 4 saat arasında sürer. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler