İnstagram Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Günümüzde teknoloji çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak sosyal medya kullanımı arttı.

İnstagram Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Özellikle Instagram kullananların sayısında gözle görülür bir artış yaşandı.

Ancak üzerinden oluşturulan hesaplar, kötü amaçlı kişiler tarafından hedef olarak görülebiliyor.

Instagram Hesap Kurtarma İşlemlerinin İçeriği

İnstagram Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Bu konuda Webhakim sosyal medya ve teknoloji ekibi hesabını kurtarmaya çalışan kişiler için bazı önerilerde bulunuyorlar. Genelde hesap kurtarmaya çalışan kişiler aşağıdaki durumlarla karşılaşıyorlar:

  • Devre dışı kalmış hesabı kurtarma
  • Kalıcı olarak silinen hesabı kurtarma
  • Şifresi unutulmuş hesabı geri getirme
  • Instagram tarafından kapatılan hesabı geri getirme

Not: Son günlerde instagram destek sayfası değiştiğinden dolayı hesap kurtarmada farklı yöntemler geliştirildi. Bunun için webhakim.com'a gidip sağ üstteki arama bölümüne "instagram" yazın ve aratın. Orada instagram telif hakkı ihlali, çalınan hesabı kurtarma ve hesap kapattırma makalelerini bulacaksınız.

Instagram üzerinde yapılabilecek hesap kurtarma işlemleri farklı sürelerde tamamlanabilir. Bunun için kişilerin kendilerine boş zaman yaratması gerekir. Boş zaman olmadan yapılan işlemlerin sağlamlığı test edilemez.

Hesap kurtarma işlemlerinin başarılı olabilmesi için Instagram ile iletişime de geçilebilir. Ancak bu durum en son çözümdür.

İnstagram Hesap Kurtarma Linki Nedir?

İnstagram hesap kurtarma linki sayesinde Instagram tarafından hesabı silinen kişiler tekrar hesaplarına kavuşabilir. Hesap kurtarma linkine ulaşabilmek için Instagram yardım merkezine ulaşılmalıdır. Bu merkez sayesinde dileyen herkes Instagram’dan yardım alabilir.

Hesabının yanlışlıkla kapatıldığını düşünen kişiler hesap kurtarma linkine girerek gerekli formu doldurmalıdır. Form üzerinde hesabın ticari olup olmadığı, kullanıcı adı, hangi ülkeden erişim sağlandığı ve isim soy isim gibi bilgiler istenir. Bu bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde yazılması önemlidir. Bilgilerini eksik ya da yanlış yazan kişilerin hesapları incelenemez.

Link üzerinde yer alan form doldurulduktan sonra mail hesabına Instagram’dan mesaj gelir. Gelen maille birlikte hesabın incelenme süreci başlar. Linke ulaşmak isteyenler youtubedeki video'ya bakabilirler.

Başkası Tarafından Çalınan Instagram Hesabını Kurtarma

Bir başkasının çaldığı hesabı tekrar almak için ilk olarak acele etmemek gerekir. Aceleci davranışlar, kullanıcılara kötü etki edebilir. Hesabı bir başkası tarafından ele geçirilmiş olan kişilerin ilk olarak e postalarını kontrol etmesi gerekiyor. Çünkü yeni ve farklı girişler, kullanıcının mailine bilgilendirme mesajı olarak gidecektir. E postada böyle bir mail bulan kişilerin bildirimi açıp ‘’ bunu siz yapmadıysanız buraya tıklayın’’ bağlantısına tıklaması gerekir.

Bağlantıya tıklanması ile birlikte hesap kurtarma işlemleri çok daha kolaylaşacaktır. Ancak e postası güncel olmayan kişiler bu işlemi gerçekleştiremez. Bu kişilerin Instagram destek servisi ile iletişime geçmesi gerekiyor. Destek servisindeki yetkililer kişilere en kısa sürede yardımcı olur.

Şifresi Unutulan Instagram Hesabını Kurtarma İşlemleri

Şifreler, günlük hayatın ayrılmaz parçalarıdır. Ancak şifreler gün içerisinde karışabilir. Karışan şifreler ise unutulmaya mahkumdur. Instagram'da cep telefon ya da e posta adresine ihtiyaç duymadan hesap kurtarma yapılabilir mi? Hesaba tanımlı olan cep telefonu ve e mail sayesinde hesap kurtulabilir.

Şifresi unutulan hesaba erişmek için Instagram uygulamasına giriş yapılmalı ve kullanıcı giriş ekranında yer alan şifremi unuttum butonuna tıklanmalıdır. Bu bağlantıda hesapla ilgili bazı bilgiler isteyebilir. Bilgilerin doğru bir şekilde girilmesiyle giriş bağlantısı gönder linkine tıklanmalıdır. Bu linke tıklandıktan sonra güncel olan e mail adresine ya da cep telefonuna şifre sıfırlama bağlantısı gelir. Bu bağlantı ile hesap kurtulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler