Hadım nedir? Kimyasal hadım nedir nasıl yapılır cinsel ilişkiye girilebilir mi

AK Parti hükümetinin çocuk istismarcılarına hadım cezasının getirileceğini açıklaması bir anda gündeme bomba gibi düştü. Çocuk tecavüz ve istismarcılarının uygulanacak olan hadım nedir kimyasal hadım nedir nasıl yapılır cinsel organ kesilir mi merak ediliyor

Hadım nedir? Kimyasal hadım nedir nasıl yapılır cinsel ilişkiye girilebilir mi

Cinsel suçların önlenmesi amacıyla uygulanması düşünülen hadım ve kimyasal hadım konusu bir anda Türkiye gündemine oturdu. Çocuklara yönelik taciz ve tecavüzler için komisyon kurulması kararının ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çocuk tacizcilerinin hadım edilmesi üzerine çalışma yapılabileceğini açıkladı. Kimyasal hadım ve hadım nedir tecavüzden korur mu cinsel ilişkiyi engeller mi öldürür mü işte herkesin merak ettiği sorunun yanıtları... 


HADIM NEDİR? ERKEKLİK ORGANLARI KESİLİR Mİ? 

Dünya tarihinde yeri olan hadım olayı, erkeklerin üreme organlarının iğdiş edilmesi yöntemiyle yapılan ve cinsel hayatına tamamıyla son veren bir operasyondur. Kimyasal hadım da iğne yoluyla üreme organlarının işlevsiz hale getirilmesidir. Hadım edilen erkeğin testosteron hormonları azalır, cinsel isteği sıfıra kadar iner ve libidosu ortadan kalkar. 


Hadım nedir? Kimyasal hadım nedir nasıl yapılır cinsel ilişkiye girilebilir mi


KİMYASAL HADIM NASIL YAPILIR? KİMYASAL HADIM KULLANAN ÜLKELER

Osmanlı tarihinde de yeri olan hadım, günümüzde kimyasal hadım operasyonuyla yapılıyor. Kimyasal hadımda diğer hadım şekillerinde olduğu gibi penis ve testisler kesilmiyor. Kimyasal hadım yönteminde çeşitli kimyasallar kullanılarak yapılan hadım etme işleminde suçlulara belirli aralıklarla ilaç verilir. Haplar ve iğneler sayesinde cinsel saldırı suçunda bulunan suçlunun testosteron hormonu azaltılıyor ve cinsel isteği ortadan kaldırılıyor.

Türkiye'de daha önce Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kimyasal hadım; Birleşik Krallık, Polonya, Moldova, Estonya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Hindistan, İsrail, Rusya, Güney Kore gibi ülkelerde yakın zamanlarda çeşitli cinsel saldırı vakalarında kullanıldı.

Hadım nedir? Kimyasal hadım nedir nasıl yapılır cinsel ilişkiye girilebilir mi


HADIMIN İŞKENCE OLDUĞU ÜLKE: ÇEK CUMHURİYETİ

Hadımın modern dünyada en sert şekilde uygulandığı ülke Çek Cumhuriyeti'dir. Çek Cumhuriyeti'nde  ıslah olmayacağı anlaşılan tecavüz suçlusu, ameliyatla ve zorla hadım ediliyor. Avrupa Birliği, Çek Cumhuriyeti'nde son on sene içerisinde 90'dan fazla mahkûmun ameliyat masasına yatırıldığını söylüyor, operasyonun mahkumun arzusu dışında yapılmasından dolayı da "işkence" demek olduğunu iddia ediyor, Çekler ise uygulamanın "tıbbî" olduğunu söylüyorlar.


Hadım nedir? Kimyasal hadım nedir nasıl yapılır cinsel ilişkiye girilebilir mi


ESKİ TARİHLERDE HADIM NASIL YAPILIRDI?

Osmanlı Devleti'nde harem ağalarına uygulanan hadım, eski devirlerde üç şekilde yapılırdı: "Ya penis ve testisler tamamen kesilir, ya sadece yumurtalıklar alınarak sperm üretimine son verilir yahut yumurtalıklar kesilmez ama ezilirdi. Osmanlı Sarayı'na girecek beyaz yahut siyah ağalar için bu metodlardan birincisi tatbik edilir, yani hadım edilirken cinsel organ ile yumurtalıklar tamamen kesilirdi. Ancak, ameliyatın İstanbul'da yapılmaması, yani ağa adayının imparatorluk başkentine hadım edilmiş şekilde gelmiş olması şarttı ve operasyonun merkezi genellikle Mısır idi." 

Hadım nedir? Kimyasal hadım nedir nasıl yapılır cinsel ilişkiye girilebilir mi

OSMANLI'DA HADIM NASIL YAPILIRDI?

Tarihçi Murat Bardakçı, Osmanlı'da yapılan zor hadım ameliyatlarını eski kaynaklara dayandırarak şöyle aktarıyor: 

- Göbeğin altı ve baldırlar, aşırı kanamayı önlemek için bandajlarla sarılırdı. Hadım edilecek kişi sırtüstü yatırılır, operasyon bölgesi enfeksiyon riskini azaltmak için acı biber karıştırılmış su ile üç kez yıkanırdı.
- Ameliyat bölgesi iyice temizlendikten sonra, orağa benzeyen küçük bir bıçak vasıtasıyla testisler ve penis, mümkün olduğu kadar dibinden kesilirdi.
- Penisin kökündeki kanala gümüş bir iğne yahut metal bir çubuk sokulur ve idrar akışı geçici bir süre için durdurulurdu.
- Yara, iltihabı ve kanı emmesi için soğuk su içine yatırılmış kâğıtlarla kapatılır ve üzeri sarılırdı.
- Sargı tamamlanınca, hadım hemen yürütülür ve daha sonra yatırılırdı. Hasta hem tuvalet ihtiyacını gideremeyeceği, hem de yarası nedeniyle büyük acılar çektiğinden, üç gün boyunca su içmesine izin verilmezdi.
- Ameliyatın üçüncü gününde sargılar açılır, gümüş iğne yahut metal çubuk çıkarılır ve hasta, idrarının aniden bir şelâle gibi akmasından büyük rahatlık duyardı. Hadım idrarını yapabildiyse, tehlikeyi atlatmış olurdu ama eğer yapamazsa idrar kanalları enfeksiyon kapmış ve şişmiş demekti. Birkaç gün sonra, büyük acılar içerisinde ölümün gelmesi artık kaçınılmazdı."


Hadım nedir? Kimyasal hadım nedir nasıl yapılır cinsel ilişkiye girilebilir mi


İDAM VE HADIM KAMUOYU NASIL OLUŞTU?

Tarsus'ta Özgecan Aslan'ın tecavüze uğrayıp yakılarak katledilmesinin ardından tüm Türkiye'de idam ve hadım konusunu tartışmaya başlamıştı. Özgecan Aslan cinayetiyle ateşlenen fitil, günden güe yaşanan kadın ve çocuklara yönelik cinsel suçların artışıyla birlikte kamuoyu refleksine dönüştü. Yaşanan her acı olayda vatandaşlar, yetkililere idam ve hadımın getirilmesi için çağrıda bulunuyordu. 

Hadım nedir? Kimyasal hadım nedir nasıl yapılır cinsel ilişkiye girilebilir mi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem