Haber61'in Ajandası 12.021.2016

CHP’DE VİTRİN BAŞTAN AŞAĞI YENİLENECEK! CHP’nin, 16-17 Ocak’ta yapacağı 35. Büyük Kurultay’ında, Parti Meclisi başta olmak üzere, partinin karar organlarına seçilecek kişilerin belirlenmesi sırasında listenin nasıl oylanacağı tartışılıyor. Aralarında İsta

Haber61'in Ajandası 12.021.2016

CHP’DE VİTRİN BAŞTAN AŞAĞI YENİLENECEK!

CHP’nin, 16-17 Ocak’ta yapacağı 35. Büyük Kurultay’ında, Parti Meclisi başta olmak üzere, partinin karar organlarına seçilecek kişilerin belirlenmesi sırasında listenin nasıl oylanacağı tartışılıyor.

Aralarında İstanbul ve Ankara’nın bulunduğu birçok il kongresinde blok listeyle seçime gidilmesi büyük kurultay için de aynı yöntemin gündeme gelmesine neden oldu. Parti Tüzüğü’ne göre seçimlerin çarşaf listeyle yapılması esas; ancak delegelerin oylarıyla blok listeyle de seçime gidilebiliyor. CHP kulislerinden edilinen bilgiye göre birçok MYK üyesi, seçimlerin blok listeyle yapılmasını istiyor. Genel başkan olduğu günden bugüne, parti içi demokrasiyi ön plana çıkartan Kemal Kılıçdaroğlu, PM seçimlerinin nasıl yapılacağı konusundaki tartışmalara noktayı koydu. Yakın çevresinin çarşaf listeyle ilgili endişelerini değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun, “Parti Tüzüğü’müze göre PM seçimlerinin çarşaf listeyle yapılması esastır. Ama Büyük Kurultay’da seçimlerin nasıl yapılacağına yine delegelerimiz kendi özgür iradeleriyle karar vereceklerdir” dediği öğrenildi.PM seçimlerinin blok listeyle yapılması durumunda mevcut PM ve MYK üyelerinin büyük ölçüde listelerde korunacağına ilişkin tartışmaları da yorumlayan Kılıçdaroğlu’nun, “Hiç kimse merak etmesin. Kurultaydaki seçimlerde liste çarşaf da olsa, blok da olsa fark etmez, PM ve MYK’da herkesin arzu ettiği değişiklik olacak. Bu konuda kararlıyım” sözleriyle, değişim konusundaki kararlılığını ifade ettiği kaydedildi.

MHP’DE MUHALEFET SONUNA KADAR DİRENECEK!

MHP’DE MUHALEFET SONUNA KADAR DİRENECEK!

MHP’de başkanlığa adaylıklarını açıklayan Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener, olağanüstü kurultay kapısını kapatıp muhaliflere haklarını mahkemede aramalarını öneren MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi.

Koray Aydın, “olağanüstü kurultay talebinin yasaya ve tüzüğe dayanan, haklı, meşru ve yerinde bir demokratik talep” olduğunu belirtti. Aydın “Büyük kurultay delegesi arkadaşlarımızdan aldığımız imzaları belirlediğimiz takvime göre önümüzdeki hafta sonunda tek klasörde birleştirip, usulüne uygun olarak Genel Merkez’e sunacağız” diye konuştu.Sinan Oğan ise MHP Lideri’ne tepkisini Twitter’dan gösterdi. Kurultay salonu yerine mahkemeyi işaret etmenin, ülkücü liderlik sorumluluğuyla bağdaşmadığını belirten Oğan, “Hiçbir kişi ya da kurum ülkücü iradeyi hiçe sayamaz. Ülküdaşlarımız müsterih olsunlar; ülkücü iradenin tecelli edeceği o an mutlaka gelecektir” ifadelerini kullandı.Akşener de Bahçeli’nin tavrını Twitter’dan eleştirdi. Akşener, yaptığı kısa açıklamada, “Ülkücüler, hukuk ve demokrasinin keyfilikten, sevginin benlikten güçlü olduğunu, önce kendi evlerinde sonrada tüm Türkiye’de ispatlayacaklar” ifadesini kullandı.

EMEKLLİ OLUP ESNAFLIK YAPANA MÜJDE!

EMEKLLİ OLUP ESNAFLIK YAPANA MÜJDE!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira seyyanen zammı bu aydan itibaren yürürlüğe sokan Hükümet, şimdi de emekli olup esnaflık yapanların yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisini kaldırıyor.

Hazırlanan tasarı geçen hafta Meclis'e sunulurken; emekli esnaf düzenlemenin uygulamaya geçmesiyle üçüncü zammına kavuşacak. Bu ay tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 3.86 enflasyon zammı + 100 lira seyyanen zam; memur emeklileri ise yüzde 6 zam + yüzde 0.91 enflasyon farkı alacak. Bu emeklilerden esnaflık yapanlar ise destek primi kesintisinin kaldırılmasıyla birlikte bir gelir artışı daha elde edecek. Dükkanını işletmeye devam eden Bağ-Kur esnaf emeklileri, bu 3'lü zam sayesinde aylık en az 234 lira kazanç sağlayacak.Halen en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı 971 lira 72 kuruş. Maaşı bu tutarda olan ve dükkanını işletmeye devam eden bir esnaf emeklisinin eline, destek primi kesintisi nedeniyle ayda 874 lira 54 kuruş geçiyor. Bu ay enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artışın eklenmesiyle bu emeklinin maaşı bin 109 lira 22 kuruş olacak. Bu emeklinin eline prim kesintisi nedeniyle aylık 998 lira 29 kuruş geçecek. Kesintinin kalkmasının ardından ise bu emekli esnafın eline geçecek para bin 109 lira 22 kuruşa çıkacak. Bu emekli esnaf, 3 zamla aylık 234 lira gelir artışına kavuşmuş olacak.

DOKUNALMAZLIK KALKACAK MI?

DOKUNALMAZLIK KALKACAK MI?

Afyonkarahisar’daki kampta HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması da tartışılırken bazı vekiller “HDP’liler sınırı aştığını” ifade ederek, dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıktı. Efkan Ala’nın da dokunulmazlıkların kaldırılması taraftarı olmadığını söylediği öğrenildi. Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun, “Daha önce dokunulmazlıklar kaldırıldığında halkın PKK’ya bu kadar desteği yoktu. Bugünün şartlarına göre değerlendirilerek karar alınmalı” dediği ifade edildi.

Toplantıda başkanlık sistemi de tartışılırken bazı vekillerin, “Ak Parti olarak başkanlık sistemini savunuyoruz ancak parlamenter sistemi de tartışacağımızı söylüyoruz. Biz sadece başkanlık sistemi üzerinde durmalıyız başka bir sistemi tartışmamalıyız” görüşünü dile getirdiği belirtildi.

AK PARTİ TRABZON’DA “BAŞKANLIK” ALARMI!

AK PARTİ TRABZON’DA “BAŞKANLIK” ALARMI!

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği ve her fırsatta dile getirdiği başkanlık sisteminin tanıtılması için AK Parti teşkilatları atağa geçiyor.

Teşkilatlar gece gündüz çalışacak ve köy  köy gezerek sistemi anlatacak. Başkanlık sistemine destek için AK Parti Kadın Kolları da ev ev gezecek ve çalmadık kapı bırakmayacak. Halkla birebir temasta yeni Anayasanın ve başkanlık sisteminin gerekliliği anlatılacak. Başkanlık sistemi konusunda hem teşkilatların hem de vatandaşın bilgi sahibi olmadığını geçtiğimiz günlerde bu köşeden dile getirmiştim. Önce bu konuyu halka anlatacak kişilerin eğitimi ve birikimi önemli. AK Parti Trabzon teşkilatları da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirme noktasında elbet de adımlar atacaktır. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi henüz bu konuda bir komisyon oluşturulmadığını belirtti. İl  Başkan Revi ve teşkilatlar için 1 Kasım seçimleri kadar önemli bir sınav. Teşkilatlarda bu noktada görev belirleme noktasında çalışmalar devam ediyor. AK Parti teşkilatları başkanlık sistemin anlatılması noktasında yaşanacak olumsuzluklarda bedelin ne kadar ağır olacağının farkında olmak zorundalar. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu işin bizzat takipçisi. Kimlerin ne kadar samimi, ne kadar gayretli olduğunu da adım-adım takip ediyor.

BASIN ÖZGÜR MÜ?

BASIN ÖZGÜR MÜ?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin hazırladığı Basın Raporlarına göre; 2015 yılında ülkemizde basın ve ifade özgürlüğü gerilemeye devam etti. Türkiye, basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 149. sırada.

Bir yılda 137 gazeteci görevi başında şiddet gördü. 234 gazeteci yargılanıyor. 31 gazeteci cezaevinde. 8’i uluslararası medyadan olmak üzere 100 gazeteci ve medya çalışanı gözaltına alındı. 15 televizyon kanalı kapatıldı. 2 gazeteye el konuldu. 56 farklı olayda gazetecilere akreditasyon engeli getirildi. 128 yayın engellendi. 877 internet sitesine erişim engeli konuldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin hazırladığı Basın Raporlarına göre; 2015 yılında ülkemizde basın ve ifade özgürlüğü gerilemeye devam etti. Bu yıl gazetecilerin önündeki en büyük engel haklarında açılan davalar ve cezaevi tehdidi oldu. 2015 yılında 500’e yakın gazeteci işsiz kaldı. 70 gazeteci saldırıya uğradı.Tüm bu verilerler beraber gazeteciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne üzerlerindeki baskı ve tehditleri hissederek girdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem