Gece Maskesi Yapımı - Ev Yapımı Gece Maskesi Tarifi

Gece maskeleri bir çok insan tarafından cildin güzelleştirilmesi için kullanılıyor. Peki evde gece maskesi nasıl yapılır? İşte gece maskesi yapımı

Gece Maskesi Yapımı - Ev Yapımı Gece Maskesi Tarifi

Dünyada hemen her noktada kadınların sıklıkla güzellik için kullandıkları yöntemlerden biri de gece maskesidir. Bu ürünler hazır alınabildiği gibi ev yapımı gece maskesi de kullanılabilir. Gece maskesi tarifi için bir çok farklı yöntemler de mevcuttur. Bu yazımızda kısaca bunlara değineceğiz.

GECE MASKESİ NEDİR?

Yüz cildinizin sağlıklı olması için kullanılan bu ürünlerin gece uygulanılanlarına gece maskesi deniyor. Yatmadan önce yüze uygulandıktan sonra gece boyunca yüzde bekletilip sabah uyandıktan sonra temizlenir. Bu maskeler ile cildinizin nemlendirilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda gece boyu cildi besleyen maskeniz cildin onarımını da sağlamaktadır. Bilindiği üzere vücut uyuma esnasında onarım gerçekleştirirken cildimiz de maske aracılığıyla bu işlemi hızlandırmaktadır. 

Hazır alıp kullanabileceğiniz bir çok gece maskesi bulunurken kimyasal ve koruyucu içeren ürün kullanmak istemeyenler ev yapımı gece maskelerini tercih edebiliyor.  Ev yapımı maskeleri yüzünüzde kullanmadan önce örneğin kolunuzda deneyerek test yapmanız önerilir. Bir alerjiniz varsa böylelikle yüzünüze sürmeden anlayabilirsiniz. 

Gece maskesini kullanmadan önce mutlaka yüzdeki makyajı temizlemelisiniz. Makyaj ürünleri gözenekleri tıkadığından temizlemeden yattığınızda cildiniz zarar görebilir. Aynı şekilde kir nedeniyle de gözenekler kapanarak cildiniz tahriş olabilir. Maske sürmeden önce yüzünüzü özellikle nemlendirici olan temizleyicilerle temizlemeniz önerilir. 

Gece maskesi yapımı - Ev yapımı gece maskesi tarifi

EV YAPIMI GECE MASKESİ TARİFLERİ

Hazır temin edebileceğiniz gece maskeleri yerine kendiniz de ev yapımı maskeler hazırlayabilirsiniz. İşte bunlardan bazılarının tarifleri;

PATATES VE YEŞİL ÇAY MASKESİ

1 yemek kaşığı demlenerek soğutulmuş yeşil çay ve 1 yemek kaşığı patates suyunu karıştırarak hazırlayacağınız bu maske, sivilce izleri, deri döküntülerine iyi geldiği gibi cildinizi de besler

YOĞURT, MUZ VE ZERDEÇAL MASKESİ

Birçok vitamin barındıran muz, yağlı ciltler için faydalıdır. Yoğurt ise gözenekleri sıkılaştırarak ölü derilerin uzaklaştırılmasını sağlar. Zerdeçal ise iltihap önleyici etkisiyle bilinmektedir. Yarım muzu ezerek 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı zerdeçal ile karıştırarak yüzünüze uygulayın.

GÜL SUYU VE PAPATYA MASKESİ

Rahatlıcı etkisi olan gül suyu cildinizi oldukça rahatlatacaktır. 2 yemek kaşığı gül suyu ve 1 tatlı kaşığı demlenmiş papatya çayının karışımıyla hazırlanan bu maskeyi pamuk ile yüzünüze uygulayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem