Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır? Güncel Ehliyet harcı ve yenileme ücreti ne kadar?

Eski sürücü belgelerini yenilemek isteyenler bu işlemin nasıl yapıldığını araştırırken detayları burada sıraladık. Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır, ehliyet harcı ve yenileme ücreti ne kadardır? Ehliyet yenilemede gerekli evraklar nelerdir? İşte detaylar

Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır? Güncel Ehliyet harcı ve yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyetini yenilemek isteyenler konuyla ilgili detayları araştırıyor. Ehliyet yenileme işlemini henüz yapmayanlar nasıl başvuru yapabilir, ehliyet nasıl yenilenir, ehliyet harcı ve yenileme ücreti ne kadar? İşte detaylar

EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ

Sürücü belgesini değiştirmek isteyen vatandaşlar gerekli evrakları alarak nüfus müdürlüklerine başvuru yapması gerekmektedir. Bu yılın sonuna kadar bu işlemin yapılması gerekmektedir.

EHLİYET DEĞİŞİM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Eski ehliyetlerini yenilemek isteyen vatandaşların öncelikle randevu alması gerekiyor. Bu randevular hem internet üzerinden https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden hem de ALO 199 numaralı nüfus müdürlüğüne ait hattan alınabilmektedir. Alınan randevu sonrası gerekli belgeleri yanınıza alarak nüfus müdürlüğüne gidip işleminizi yapabilirsiniz.

Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır? Güncel Ehliyet harcı ve yenileme ücreti ne kadar?

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR 

Ehliyet yenilemeye giderken yanınızda bazı evraklar olması gerekmektedir.  Bu belgeler şu şekildedir;

-Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı

- Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)

-Eski sürücü belgeniz (eski ehliyetiniz)

-Yeni çıkarılmış Sürücü Sağlık Raporu

-Sürücü belgesi

-Değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu

-2 adet biyometrik fotoğraf

-Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

-Adli Sicil Belgesi (Adliyeden alınacak olup Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)

-Ayrıca Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

 2022 yılında ehliyet yenilemek için ödenecek ücret 13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı olmak üzere toplamda 15 TL'dir. Ayrıca yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: 225+45TL'dir.

GÜNCEL EHLİYET HARÇLARI NE KADAR?

2022 yılının gelmesiyle birlikte ehliyet harçları da zamlandı.  A sınıfı ehliyet harcı, 272 liradan 370 lira 40 kuruşa, B sınıfı ehliyet harcı ise 820 liradan 1116 lira 90 kuruşa çıkarken diğer ehliyet harçları ise bin 368 liradan bin 863 lira 70 kuruşa yükseldi.

A sınıfı: 370,40 TL

B sınıfı: 1.116,90 TL

Diğer: 1.863,70 TL

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem