Dr. Burcu Kardaş Arslan Kürtaj Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kürtaj, kızlık zarı dikimi ve labioplasti nedir, nasıl yapılır? Konuyla ilgili Dr. Burcu Kardaş Arslan bilgi verdi

Dr. Burcu Kardaş Arslan Kürtaj Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kürtaj işlemi günümüzde kadınların birçok nedene bağlı olarak tercih ettiği ya da bazı sağlık sorunları karşısında uzman hekim tarafından yapılması uygun görülen bir işlemdir. Ayrıca kızlık zarı dikimi ve labioplasti gibi işlemler de son dönemlerde kadınlara uygulanan yaygın işlemler arasında yer almaya başlamıştır.

Kürtaj Nedir?

Tıp dilinde istenmeyen gebeliğin sonlandırılması olarak ifade edilen kürtaj işlemi, istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması ya da sağlıksız olan gebeliklerin uzmanların tavsiyesi ile bitirilmesi işlemidir. Halk arasında bebek aldırmak ya da çocuk aldırmak olarak da tabir edilir.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Türkiye’de kürtaj için yasal sınır 10 haftadır. Gebeliğin ilk 10 haftasında anne, isteği doğrultusunda kürtaj olarak gebeliği sonlandırabilir. Ayrıca sakatlık, anne karnında bebeğin ölmesi, radyasyona maruz kalınması gibi durumlarda yasal süre sonrasında da mecburi durumlarda yapılabilir.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat etmesi ve Yapması Gerekenler

Öncelikle işlem sonrasında hastaya yardımcı olabilecek bir kişinin mutlaka kürtaj öncesinde hastanın yanında bulunması gereklidir. Bunun dışında doktor tavsiyesi doğrultusunda hareket edilmelidir. Kürtajdan 6 saat öncesinde su dahil olmak üzere yeme içme kesilmelidir.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Kürtaj işlemi sonrasında hasta bir süre anestezi etkisi geçene kadar dinlenmelidir. Kısa bir dinlenme sonrasında hasta evine gidebilir ve doktor aksi bir açıklama yapmadı ise beslenmeye başlayabilir. Ayrıca doktorun reçete ettiği ilaçlar var ise bu ilaçlar rahmin hızlı toparlanması için mutlaka düzenli kullanılmalıdır.

Kürtaj Fiyatları 2021

Özel hastanelerde, devlet hastanelerinde ve özel doktor kliniklerinde yaptırılabilen kürtaj işlemlerinin fiyatları işlemin yaptırılacağı yere göre değişkenlik gösterir. Merkeze ve işlemi yapacak olan uzmana göre değişen fiyatlar aynı zamanda bazı merkezlerde gebeliğin haftasına göre değişiklik arz edebilir.

Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Her kadında doğduğu anda kızlık zarı vardır. Kızlık zarı, vajinanın girişinde 2-3 santimetre ilerisinde bulunur. Mukoza yapısında ve 3-4 mm kalınlığında kıvrımlı bir yapıya sahiptir. Yapı ve renk bakımından dudak görünümünü andırır.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Jinekologlar yani alanında uzman olan kişiler tarafından yapılabilen kızlık zarı muayenesi, kızlık zarının bozulup bozulmadığını kontrol edilmesi için yapılan bir muayene türüdür. Günümüzde genç kızların birçoğu kızlık yapısını merak ettiği için bu muayeneye başvurabiliyorlar. Bozulan kızlık zarı için ise kızlık zarı dikimi mümkündür.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Kızlık zarı dikimi yöntemleri; kalıcı ve geçici yöntemler olmak üzere ikiye ayrılır. Kalıcı yöntemlerin işlem süreci olmazken geçici dikim işlemlerinin belirli bir süresi vardır. Bu süre sonrasında ise kızlık zarı dikimi işlemi kendiliğinden yok olur.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün mü?

Kızlık zarı dikimi son dönemlerde çok fazla yaygınlaşan işlemlerden birisidir. Dolayısıyla da bozulan kızlık zarının dikilerek onarılması mümkündür. Penis, el ya da farklı bir cismin müdahalesi ile bozulan kızlık zarı dikimi, kalıcı ya da geçici olarak yapılabilir. 

Labioplasti Neden Uygulanır?

Genital estetik uygulamalarından birisi olan labioplasti, son dönenlerde genital bölgesinin görünümünden rahatsız olan kadınların tercih ettiği yöntemlerden birisi haline gelmiştir. Genel olarak uygulanma nedeni; genital bölge dudaklarında meydana gelen sarkıklığı ortadan kaldırmaktır.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Kadınlara uygulanan estetik uygulamalardan birisi olan labioplasti yöntemi, iç dudaklarının dış dudaklarına kadar sarkmış olan tüm kadınlara uygulanabilen bir yöntemdir. Bu yöntemi yaptırmak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması gereklidir. 18 yaşını doldurmuş ve sarkma sorunu yaşayan kişilere uygulanabilir.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Kadınlar tarafından en fazla tercih edilen ve yaygın olarak uygulanan labioplasti tekniği parsiyel rezeksiyon tekniğidir. Bu teknik sonrasında barbie vajina görünümü oluşur.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları 2021

İç dudak gerdirme ameliyatı olan labioplasti işlemi, birçok hastane ve sağlık merkezinde yapıldığından fiyatlar da her merkez ve sağlık merkezinde değişkenlik gösterebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem