Çanakkale'nin İncisi Bozcaada'yı Ziyaret Etmeniz İçin Sebepler

Bozcaada, Çanakkale ili sınırları içerisinde yer alan bir ada ilçesi olma özelliği gösterir.

Çanakkale'nin İncisi Bozcaada'yı Ziyaret Etmeniz İçin Sebepler

Az nüfusa sahip olan ilçe yaz aylarında pek çok insanın akınına uğramaktadır. Doğal güzellikleri ve temiz havası sebebi ile dünyanın dört bir yanından ziyaret edilen Bozcaada’nın tarihi çok eski yıllara dayanır. Bu sebeple de bölgede birbirinden farklı pek çok tarihi kalıntı bulunur. Bozcaada keyifli bir yaz tatili için tercih edebileceğiniz önemli lokasyonlar arasında bulunur. Bölgede sabah yürüyüşleri, bağbozumu turları, tekne turları gibi çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz. Bu sayede yaz tatiliniz boyunca farklı bir atmosferde farklı aktiviteler yaparak deşarj olabilirsiniz. Akşam saatlerinde ada sokaklarında kaybolabilir, çevrenin kültürel dokusunu inceleyebilirsiniz.

Bozcaada'ya Ne Zaman Gidilir?

Bozcaada’yı yaz tatilinde tercih etmeniz özellikle deniz tatili yapmak istiyorsanız isabetli olacaktır. Yaz aylarında konaklamak için Bozcaada otellerine rezervasyon yaptırabilir ve keyifli bir sezon geçirebilirsiniz. Bozcaada’da kendinize en uygun oteli bulmak ve otellerin sunduğu hizmetleri incelemek için Neredekal.com’u ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz Bozcaada butik otellerinde konaklayarak yörenin kültürüne ait hissedebilir, dilerseniz de daha uygun fiyatlı otel seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Bozcaada’ya dilediğiniz bir zaman diliminde gidebilirsiniz ancak hedefinizde deniz tatili yapmak varsa ilkbaharın sonlarından sonbaharın ilk aylarına kadar Bozcaada’yı ziyaret edebilirsiniz. Ilıman iklime sahip olan Bozcaada kış aylarında da çok soğuk olmaması sebebi ile farklı aktivitelerde bulunmak için ziyaret edilebilir.

Bozcaada'nın Yöresel Lezzetleri

Bozcaada ziyaretinizde de kesinlikle tatmanız gereken yöresel lezzetler bulunur. Bölgede konakladığınız esnada hemen hemen her restoranda yöresel lezzetlere denk gelebilirsiniz. Gelincik ve domates reçeli kahvaltılık olarak tercih edebileceğiniz yöresel lezzetler arasında bulunur. Kırmızı ve beyaz şarap çeşitleri yöreyi ziyaret ettiğinizde tatmanız gereken lezzetlerden bir tanesi olur. Bu sayede bölgede geçirdiğiniz zamanı çok daha keyifli bir hale getirebilmeniz mümkündür. Zeytinyağlıların ağır bastığı yörede kabak çiçeği dolması yemeden olmaz. Akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak isteyebilirsiniz. Bozcaada gibi denize kıyısı olan bir yerleşim yerinde deniz ürünlerinin tadına bakmak son derece önemlidir. Bu sebeple de özellikle Bozcaada’nın kalamarını denemeniz gerekir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem