Burun Estetiği (Rinoplasti)

Rinoplasti yani halk arasındaki adıyla burun estetiği geçmişten günümüze dek yoğun olarak uygulanan estetik uygulamadır. Bu tedavi seçeneğiyle kusursuz bir buruna sahip olunabilir. Burun ortasında meydana gelen çökükler, burunda kavis sorunu ve daha birçok burun sorunları bu uygulama üzerinden ortadan kaldırılabilir. 

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Ancak diğer estetik uygulamalarda olduğu gibi rinoplastide de ödem, morluk ve ağrı gibi yan etkiler bulunabilir. Bu yan etkiler ameliyattan birkaç gün sonrasında etkisini kaybeder. Gebelik ve çocuk emzirme döneminde bulunan anneler, burnunda herhangi bir işlev ve estetiksel sorun olmayanların rinoplasti olmasına gerek bulunmuyor.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?
Profesyonel estetik ve plastik doktoru tarafından uygulanan burun estetiği adından da anlaşılacağı gibi burundaki şekil ve işlev sorunlarını gideren estetik bir uygulamadır. Bu uygulama doğrudan cerrahi girişimdir. Bu sebeple ameliyathane servisi üzerinden gerçekleştirilir. Rinoplastiyle göze hitap eden buruna sahip olabilirsiniz.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?
Rinoplasti veya burun estetiği özellikle kavisli buruna, çökük buruna, anormal bir şekilde büyük ve küçük buruna, burun içi et parçasına sahip olan bireylere uygulanır. Bu sorunlar haricinde rinoplastiye gerek yoktur.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?
Rinoplasti birkaç seans üzerinden uygulanır. Bu doğrultuda beklentilere kusursuz bir biçimde çözümler sunulur. Online olarak burun estetiği fiyatları randevusu alınabilir. Bu işlem doğrudan burun çevresi veya altından açılan kesiler üzerinden gerçekleştirilir. Bu aşamadan itibaren burun kemik ve kıkırdaklarına ulaşılır. Bu alanlarda gerekli törpülenme yapılarak buruna kusursuz bir estetik katılır.

Burun Estetiği Öncesi Hazırlık
Rinoplasti öncesinde hazırlık önemlidir. Bu bakımdan burun estetiği fiyatları incelendikten sonra ameliyattan 8 saat öncesinde kaliteli uyku çekilmesi, kullanılan ilaçlar hakkında bilgi verilmesi gereklidir.

Burun Estetiği Sonrası Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
Rinoplasti sonrasında dikkat edilecekler bulunur. Bunlar arasında burun estetiği fiyatları gerekli durumda yeniden incelenmesi, en az 15 gün boyunca şiddetli darbelerden kaçınılması,10 gün boyunca yüz üzeri yatış pozisyonlarından uzak durulmalıdır.

Burun Estetiğinde Burun İçi Tampon Konulur Mu?
Evet burun estetik sırasında burun sağlığının korunması açısından organ içerisine kaliteli tampon konulur. Bu ürün ameliyattan birkaç gün sonrasında ilgili doktor tarafından yerinden alınır.

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?
Hasta burun inceledikten ve burun ameliyatı olduktan 1 gün sonra taburcu olabilir. Rinoplastide genellikle hastanede en fazla 2 gün kalınabilir. Bu süreç zarfında hasta doğrudan ilgili hekim tarafından yakından gözlem altına alınır.

Estetik Sonrasında Hastasında Çok Ağrı Olur mu? Morluk ya da Şişlik Olurmu?
Estetik sonrasında hastasında ciddi anlamda ağrılar, morluk ve ödemler söz konusu olmaz. Bu yan etkiler genellikle burun estetiği ameliyatından sonrasında 7 gün içerisinde ağrı kesici ilaçlar desteğiyle etkisini yitirir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?
Rinoplasti daha çok bireyi rahat edebilecek düzeyde olan burundaki biçim bozukluğu ve işlev sorunlarında uygulanmalıdır. Pek çok burun estetikleri merkezleri tarafından en hafif durumlarda dahi hastalara rinoplasti olması tavsiye ediliyor. Bu da hastaların gereksiz anlamda maliyete girmesine neden olur.

Burun Estetiği Fiyatları
Rinoplasti fiyatları düşük olması sizlerin ekonomik anlamda avantaj elde etmeniz açısından önemlidir. Bugün pek çok burun estetiği merkezlerinde yüksek fiyatlar uygulanıyor. 

Bu kapsamda rinoplasti ameliyatı olmadan önce internet üzerinden rinoplasti fiyatlarını araştırmanız önerilir. İnternet dünyasındaki estetik ve güzellik merkezleri web siteleri arasında rinoplasti güncel fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Bu uygulamada yüksek başarı önemlidir. 

Pek çok estetik ve güzellik merkezlerinde halen banel yöntemler uygulanıyor. Bu da sizlerin riske girmesi demektir. Bu kapsamda daha modern estetik merkezinden rinoplasti yaptırabilirsiniz. 

Rinoplasti de dikkat edilmesi gereken en temel nokta, bireylerin yasal kapsamda 18 yaşını doldurmuş olmasıdır. Çünkü burun kıkırdak ve kemik yapısı ergenlik dönemlerinden itibaren güçlenmeye başlar. Bu da rinoplasti açısından büyük avantaj sağlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem