Bereket Derneği İnsani Yardım Çalışmalarına Devam Ediyor

Bereket derneği, başta ramazan ayı faaliyetleri olarak kurban bağışı ve su kuyusu, yurtiçi faaliyetlerinin planlanmasını kapsayan 2023 yılı planlarını ele aldı.

Bereket Derneği İnsani Yardım Çalışmalarına Devam Ediyor

Bereket derneği kurban bağışı, su kuyusu insani ve kalkınma faaliyetleri ile adından sıkça  söz ettiren bu alanda 15 yıldır faaliyet gösteren insani yardım faaliyetlerinin önde gelen kurumlarındandır. Yıl boyunca açtığı su kuyuları ile Kuraklık yaşayan Afrika’ya umut olan dernek yönetimi kurban bağışı faaliyetleri ile de sağlıklı beslenme oranının düşük olduğu Afrika kıtasında yüzleri güldürmektedir. 

Kurban Bağışı 2023

2023 yılı ilk toplantısını gerçekleştiren Bereket derneği, başta ramazan ayı faaliyetleri olmak üzere kurban bağışı ve su kuyusu ve yurtiçi faaliyetlerinin planlanmasını kapsayan 2023 yılı planlarını ele aldı. 2023 yılı kurban bağışı 2023 bedelini 950 tl olarak belirleyen dernek yönetimi Kurban ayı yaklaşırken gerekli organizasyonlar için kollarını sıvadı.

Bereket Derneği İnsani Yardım Çalışmalarına Devam Ediyor
 
Bereket Derneği Kurban Bağışı 

Bereket derneği 15 yıldır dünyanın neredeyse her muhtaç bölgesinde insani yardım çalışmaları yapmaktadır. Bereket derneği bağışçılarından aldığı güçle, bağışlarınızı emanet şuuru ve ibadet hassasiyetiyle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Bereket Derneği Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Online bağış ile güvenilir olarak kredi kartı ile evlerinin konforunda kurban bağışı yapabilen bağışçılar kurbanlarının kesildiği ülkeyi seçebilirken dilerler ile eft / havale yoluyla veya 02128096627 nolu numara üzerinden Bereket derneği çağrı merkezini arayarak kurban bağışlarını ulaştırabilirler.

Bereket Derneği İnsani Yardım Çalışmalarına Devam Ediyor
 
Kurban Bağışı Çalışmaları Tüm Yıl Sürüyor

Dernek yönetiminden alınan bilgiye göre kurban bağışı organizasyonu Vacip kurban bağışının yanı sıra evlat şükrü için kesilen akika kurbanı başta olmak üzere adak kurban bağışı, şükür kurban bağışı, şifa kurban bağışı ibadetleri yıl boyunca sürerken ile Afrika da yaşayan mağdur kardeşlerimizin sofrasında mutluluk yaşanıyor ifadelerine yer verildi.

Afrika’da Susuzluk Göz Korkutuyor

Afrikada yaşanan kuraklık ve iklimsel faktörler nedeni ile sağlıklı suya erişim imkansız hale geliyor, kadın çocuk ve yaşlılar günlük su ihtiyaçlarını karşılamak için kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor çocuklar eğitim öğretim hayatlarına ara vermek zorunda kalıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; 

-Dünya’da 785 milyon insan içme su sıkıntısı çekiyor.
- 144 Milyon insan su ihtiyacını su birikintilerinden karşılamak zorunda
- Kirli sulara bağlı hastalıkları sebebiyle çeşitli bölgelerde can kayıpları olmakta.
- 206 Milyon insanın suya erişimi en az yarım saat sürüyor.
-2025 yılında gezegenimizin nüfusunun yaklaşık yarısının su sıkıntısı çeken bölgelerde yaşamak 
zorunda kalması bekleniyor. 

Bereket Derneği İnsani Yardım Çalışmalarına Devam Ediyor
 
Yurtiçi Faaliyetler

Faaliyette 15. Yılında olana Bereket derneği kendilerine emnaet edilen bağışları yurt içinde ilim talebeleri başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakta ve ilmi faaliyetlere önem vermektedir. Hafızlık eğitimini ön planda tutan dernek yönetimi, geleceğin hafızlarını yetiştirmekte her Müslümanın bilmesinin gerekli olduğu ilimlerin yanı sıra yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim eğitimi ve hafızlık eğitimi üzerinde titizlikle çalışmalar yürütmekle birlikte öğrenciler temel İslami eğitimi de en doğru şekilde vermeyi hedeflemektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem