Başarılı Yalıtımın Sırrı Malzemenin Kalitesinde Gizli

Yapıların suyla temas eden bölgelerinde su çekme ya da deformasyon gibi istenmeyen durumlar oluşmaması için kullanımı sıklıkla tercih edilen yalıtım malzemelerinin başında membran gelir

Başarılı Yalıtımın Sırrı Malzemenin Kalitesinde Gizli

Su kaynaklı olarak meydana gelebilecek zararlara karşı etkili korumanın sağlanmasında membran çeşitleri çok önemli bir role sahiptir.

Bu durum pek çok inşaatta  etkili ve verimli yalıtım sağlanması için membran kullanımının tercih edilmesinin temel sebebidir. Protan Turkey çatı izolasyon başta olmak üzere tüm izolasyon çalışmalarında kullanılacak çeşitlilikte ürünleri ile dünya genelinde kalitenin temsilcisi olarak kabul edilir.

Yapıların su alabileceği noktaların başında dış cephe duvarları gelir. Bu noktalara kaliteli membran ürünleri kullanılarak yapılan yalıtım uygulamaları sayesinde dış cephe duvarlarından su alınması riski ortadan kaldırılır. Yapıların su almaya müsait bir diğer bölgesi olan çatıların yalıtımı konusunda da membran kullanılması yoluyla etkili bir koruma sağlanabilir. Islak hacimli bölgeler ile havuzlarda membran kullanımına sıklıkla başvurulan diğer alanlardır. Membran ile yalıtım sağlanması bu bölgelerde bulunan suyun muhafaza edilmesi noktasında önemli bir adım olarak kabul edilir.

İzolasyon çalışmalarında kullanılacak olan membran ürünlerinin seçimi sırasında birçok farklı noktaya dikkat edilmesi gerekir. Membran seçimi yalıtım uygulamaları sürecinin en önemli parçası olup üründen alınacak performans ve yalıtım uygulamasının verimi üzerinde doğrudan etkilidir. Membran seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken ilk konu ürünün kullanılacak olduğu bölgenin iklim özellikleri ve yapının özellikleridir. Su yalıtım uygulamalarında kullanılacak membranların TSE ve kalite belgesi olması konusunda dikkatli olunmalıdır. Eğer yalıtım uygulaması belirli kalite standartlarını karşılayamayan membran ürünleri kullanılarak yapılırsa gereken işlevin elde edilmesi mümkün olamayacağı gibi ek masraflarla karşı karşıya kalınması da olasıdır. Tüm bunlara ek olarak kullanılacak olan membranın kalınlığı, soğukta bükülme durumu, hava ısısından etkilenme riski bulunan kırılma sıcaklığı, sıcaklık dayanıklılığı ve donatı tipi gibi özellikler de membran seçimi sırasında göz önünde bulundurulması gereken noktalar arasında sayılabilir.

Protan Geniş Ürün Yelpazesi İle Farklı İhtiyaçlara Yönelik Çözümler Sunuyor

Membranlar özelliklerine ve kullanım alanlarına göre çeşitlilik gösteren yalıtım malzemeleridir. En çok kullanılan membran ürünleri arasında ilk sıralarda PVC membran çeşitleri gelir. PVC membran ürünleri herhangi bir kanserojen madde barındırmaz ve insan sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi bulunmaz. Polivinilklorür diğer bir deyişle PVC membranlar hava şartlarına karşı dayanıklı, uzun ömürlü ve sağlam yalıtım malzemeleridir. Kaynaklanmadan önce yüzey temizliği gereksinimi bulunmayan PVC membranların yaklaşık 40 yıllık bir uygulama geçmişi vardır. PVC membranlar kaynaklanma işlemi sırasında erirler daha sonra ise bağlantı yüzeyi boyunca katı bir hal alırlar. Bu sayede son derece düzgün ve belirgin bir form oluştururlar. PVC membranların bu özelliği bağlantı yerlerinin kalite kontrollerinin çok daha kolay bir şekilde yapılmasına imkan verir. Böylece hem zamandan hem işgücünden tasarruf edilmesi mümkün olur.

Protan Turkey tarafından farklı ihtiyaçlar için en uygun çözümlerin sağlanmasına yönelik olarak üretilen PVC membranlar 40 yıl faydalı ömür belgesine sahiptirler. PVC membranlar çatılardaki sıcak-soğuk farklılıklarından kaynaklanan ısısal hareketlenmelerden uzun süre etkilenmedikleri gibi yapısal özellikleri nedeniyle tüm hava şartlarında rahatlıkla uygulanabilirler. Normal koşullarda son derece yumuşak bir yapıya sahip olduklarından dolayı iç ve dış köşe gibi detay çözümler için uygun bir alternatif olarak kabul edilir. PVC membran ürünleri membranlı hazır paneller, temel ve perde duvarları, betonarme teras çatılar, içme ve kullanma suyu depoları, hafif metal çatılar, gölet ve süs havuzları, bahçe ve otopark terasları, metro, kara yolu ve demir yolu tünelleri gibi farklı alanlardaki izolasyon çalışmalarında kullanılabilir.

Protan Çevre Dostu Politikası İle Dikkat Çekiyor

Sektörünün öncü ismi Protan Turkey çevreye duyarlı bir yaklaşım tarzına sahiptir. En zorlu ortamlarda en verimli sonuçların alınmasını sağlayacak esnek, uygun ve dayanıklı çözümler sunmaya odaklanır. Protan Turkey tarafından en kaliteli malzemeler kullanılarak titizlikle üretilen PVC membranlar; Protan SE, Protan EX, Protan TPO, Protan BA-T, Protan Flexiground T&TG, Protan Aqua Blue gibi farklık çeşitlerle piyasaya sürülürler. Siz de farklı kategoriler altında sınıflandırılan ürünleri inceleyebilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun ürünleri seçerek yalıtım uygulamalarınızdan maksimum verimi elde edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem