Başakşehir Fenerbahçe maçı saat kaçta?

Başakşehir Fenerbahçe bu akşam oynanacak

Başakşehir Fenerbahçe maçı saat kaçta?

Süper Lig'in ilk haftasında heyecan devam ediyor.

Bu akşam Başakşehir Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacak. Karşılaşma Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak. Saat 21.45'te başlayacak mücadeleyi hakem Ali Palabıyık yönetecek onun yardımcılıklarını ise Cem Satman ile Ekrem Kan yapacak. Maç Lig tv'den canlı yayınlanacak.

İki takım arasında bugüne kadar toplam 17 karşılaşma oynandı. Bu maçlarda Başakşehir 6 kez kazanırken Fenerbahçe 9 galibiyet elde etti. 2 maç ise berabere bitti. Başakşehir ev sahipliğinde oynanan 9 maçta ise ev sahibi 6 kez kazanırken misafir takım 2 galibiyet elde etti ve 1 maç berabere bitti.


Maç öncesi bilgiler

Fenerbahçe'nin, lig tarihinde mağlubiyet oranının daha yüksek olduğu başka bir eşleşme yok (%37,5 ? Akhisar ile birlikte en yüksek yenilgi oranı).  Fenerbahçe'nin ortalama olarak en az puan çıkarttığı deplasman da Başakşehir (Hacettepe ile birlikte maç başına 0,5 puan). Sarı lacivertliler, son yedi sezonun beşinde ilk haftada galibiyet aldı (1B 1M).  Ev sahibi takım, son dokuz lig maçını kaybetmedi (5G 4B). Abdullah Avcı'nın talebeleri, 2016 yılında oynadığı 17 maçta sadece Osmanlıspor'a kaybetti (7G 9B). Fener, ligdeki son sekiz deplasman maçının ikisini kazanabildi (3B 3M). Başakşehir'in Fenerbahçe ile evinde oynadığı son iki maçta da birer oyuncu iki gol attı (Mayıs 2015'te Mehmet Batdal, Mayıs 2016'da Edin Visca). Geçen sezon Süper Lig'de kalesinde en az şut gören iki takım Fenerbahçe (287) ve Başakşehir (343) olmuştu. 2016 yılında Süper Lig'de Mario Gomez'in (13) ardından en fazla gol atan oyuncu Edin Visca (11). Robin van Persie (10) ve Aatif Chahechouhe da (8, üç oyuncuyla birlikte) onları takip ediyor. Ligde geçen sezonun en golcü iki orta saha oyuncusu Visca (17) ve Aatif (12). Ligde son iki sezonda en fazla çalım atan beş oyuncunun üçü bu sezon Fenerbahçe'de oynayacak: Aatif (140), Volkan Şen (90) ve Alper Potuk (89). Süper Lig'de geçen sezon 34 maç oynayan dört isim Başakşehir'den: Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Mossoro ve Visca (diğer ikisi Atiba ve Rodallega). Ligde geçen sezon Beşiktaş'ın (16) ardından ceza sahası dışından en fazla gol atan ikinci takım Fenerbahçe (13). Başakşehir ise üçüncü sırada (Galatasaray ile 10 gol). 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem