Antalya Kaş’taki En Güzel Yerler

Turistik yerler söz konusu olduğu zaman öncelikli olarak ön plana çıkan Antalya sınırları içerisinde yer alan Kaş, bölgenin batı kıyısında yer almaktadır.

Antalya Kaş’taki En Güzel Yerler

Özellikle de tatili esnasında gezmeyi çok seven kişiler, tatillerini Antalya’da geçirmek istedikleri zaman önceliklerini Kaş ilçesinden yana yapmaktadırlar. Farklı turistik aktiviteleri içerisinde barındırmakta olan Antalya Kaş gezilecek yerler bakımından da oldukça zengindir.

Kaputaş Plajı’nda Denize Girin

1. dereceden doğal sit alanı Kaputaş Plajı, beyaz kumları ve mavinin en güzel tonlarını içerisinde barındırması ile son derece ünlü olan bir plajdır. 180’e yakın sayıdaki merdivenlerden inilerek ulaşılan plaj, yurtdışında ise el değmemiş doğa harikası plajlar listesine girmeyi de başarmıştır. Farklı ulaşım alternatifleri ile rahatlıkla gidilebilen bu plajda zamanın en iyi şekilde geçirilebilmesi adına gerekli olan her bir detay önceden düşünülmüştür.

Kaş’ın Tarihi Bölgelerini İnceleyin

Önceki dönemlerde farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan bölgede pek çok şey geçmişten günümüze kalmayı da başarmıştır. Dolayısıyla Antalya Kaş gezilecek yerler ile alakalı araştırma yapan insanların karşılarına pek çok farklı tarihi alan çıkmaktadır. Bunların başında ise Myra Antik Kenti gelmektedir. M.Ö. 5. yüzyıldan itibaren varlığını sürdürmüş olduğu kanıtlanmış antik kentin ismi “Yüce Ana Tanrıça’nın Yeri” anlamına gelmektedir. Bu şehrin en önemli sembolü ise St. Nicholas Kilisesi’dir.

Kınık Beldesi sınırları içerisinde yer alan Xanthos Antik Kenti, geçmiş dönemlerde Likya Birliği’nin merkezi konumunda yer almıştır. Şehir ile alakalı yapılmış olan incelemeler esnasında da görüldüğü üzere tarihi M.Ö. 8. yüzyıl öncesine kadar dayanmaktadır.

Antik Çağ’da Likya’nın dini merkezi konumunda yer almış olan Letoon Antik Kenti içerisinde Artemis ve Apollon tapınaklarının yanı sıra bir çeşme, bir manastır ile Roma Tiyatrosu kalıntıları yer almaktadır. Apollon ve Artemis’in annesi olan Leto’ya adanmış en büyük tapınak, antik kentin batı kısmında bulunmaktadır günümüze kadar da korunmayı başarmıştır. Bu antik kenti, Xanthos ile beraber UNESCO Dünya Miras Listesi içerisinde yer almayı başarmıştır.

Kaş sınırları içerisinde yer almakta olan Patara Antik Kenti ise içerisinde dünyanın en eski deniz fenerini barındırmaktadır. Her ne kadar en eski fener Mısır’da bulunan İskenderiye Feneri olarak bilinse de günümüze kadar bu fenerin kalıntıları kalmamıştır. Diğer fenerlerin de restorasyon sonrası orijinalliği kaybolduğu için tamamen yapı taşlarının bulunduğu Patara Deniz Feneri, en eski deniz feneri olma özelliğine sahip olmaktadır. Denize açılabilen tek yer olmasından dolayı tarih boyunca oldukça önemli bir yere sahip olan Patara Antik Kenti’ne ait yazıt ve sikkeler ile geçmişi hakkında gerekli bilgiler alınmış olur.

Kaş’ın En Güzel Yerlerinde Konaklayabilirsiniz?

Her geçen gün Antalya Kaş gezilecek yerler konusunda araştırmalarını sıklaştırmaya başlaması ile beraber popülerliğini de hız kesmeden arttırmaktadır. Böyle olunca da bölgede yer alan konaklama alternatifleri, insanların burada geçirecekleri zamanların çok daha keyifli olabilmesi adına farklı hizmetleri sunmayı hedefliyorlar. Tatil severlerin büyük bir kısmı ise bu aşamada araştırmalarını çok daha dikkatli bir şekilde yapmak istiyorlar. Gerçekleştirdikleri araştırmalar esnasında ise incelemelerini ağırlıklı olarak kiralık villalardan yana yapıyorlar. Bilindik tarzdaki tatil anlayışının yerine daha farklı ve rahat bir tatili insanlara sunan site üzerinden insanlar istekleri tarzdaki villayı oldukça kolay bir şekilde bulabiliyorlar. Böylece bir yandan Kaş bölgesini gezerken diğer yandan da tatilin tadını doyasıya çıkartabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem