Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye artık ekonomisiyle kendinden söz ettiriyor"

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni”nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye artık ekonomisiyle kendinden söz ettiriyor"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Ödüllerini takdim ettiğimiz şirketlerimizi tebrik ediyorum.

Toplam 12 milyar kamu ve 30 milyar özel sektör yatırımlarının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserleri şehrimize kazandıranları tebrik ediyorum. 

Bursa, kültürü, mimarisi, göz kamaştıran doğal güzellikleriyle Türkiye'nin sembol şehirlerinin başında geliyor. İş dünyamız ve STK'larla bir araya gelerek, sorunları varsa çözüme kavuşturuyoruz.

-Gençlerimiz, kadınlarımız, çiftçilerimiz ve diğer kesimlerle yaptığımız buluşmalarda gönül bağımızı güçlendiriyoruz.

-Şehrimizi için birçok tarihi yatırımı hizmete açtık. TOGG'un üretim tesisini Bursa'da hayata geçirdik. Ömrümüz yettikçe Bursa'ya hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

-Bu sene Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını idrak edeceğiz. İnşallah ikinci asra merhaba diyeceğiz. 100 yıl önemlidir, güçlü bir birikim ve zaman dilimidir. Ancak Türkiye bir asra hapsedilemeyecek kadar zengin bir millettir.

-16 Türk devletinin tarihi 2200 yılı aşıyor. Kara Kuvvetlerimizin ilk kuruluşu M.Ö 200 yılına uzanıyor. Hariciye Teşkilatı 500., Emniyet 177 yıldır hizmet veriyor. 

- Odamız, 134 yıllık köklü geçmişiyle şehrin hafızası konumundadır. Bu tarihi süreçte, Osmanlı'nın dağılmasına, işgaline, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna, tek parti faşizminin yıkılışına, vesayet dönemlerine, ülke ekonomisinin kara dönemlerine şahitlik etmiştir. 

-Merhum Özal'ın Trük ekonomisini dışarıya açma girişimlerini nasıl engellediklerini gördüler. Yürütmede çift başlılık sorununun nelere yol açabileceğini, bir anayasa kitapçığının ülkeyi nasıl bir krize sürükleyebileceğini gördüler.  

-Güçlü bir siyasi iradede Türkiye ekonomisinin neler başarabileceğini tecrübe ettiniz. Siyasi istikrarın tesisi, ekonomik büyüme açısından vazgeçilmezdir. Belirsizliğin hakim olduğu bir iklimde ne ekonomi ne de demokrasi gelişir. 

24 günlük 38 günlük 2 aylık hükümetlerin görev yaptığı bir ülkede iş dünyası önünü göremez. AK Parti hükümetinde eski ile yeni Türkiye arasındaki en büyük fark budur. Bu önemli kazanım sayesinde terör örgütlerinden, darbe girişimlerine, sokak eylemlerine kadar ülkemiz her türlü badireyi atlatmayı bilmiştir. İlk defa orta ve uzun vadeli planlar yapıp, bunları hayata kazandırma imkanına kavuşmuştur.

-Koalisyon hükümetleri olsa 10-15 yılda bitmeyecek yüzlerce projeyi rekor sürelerde tamamladık. 

-Kriz ve darbelerle gelen Türkiye, ekonomik hamleleri ile kendinden söz ettiriyor.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem