Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini resmen açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı tarihi resmen duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini resmen açıkladı!

Bursa'da gençlik buluşmasına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bize yol arkadaşlığı yapacak siz genç kardeşlerimiz için rabbime hamdediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da gençlerle buluştuğu "İlk Oyum AK Parti'ye, İlk Oyum Erdoğan'a" programına katıldı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Değerli Bursalılar sevgili gençler, ülkemizin ve milletimizin umudu siz genç kardeşlerimle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Bursa'da mitingimiz 120 bin kişiyi buldu. Bu bir şeyi gösteriyor. İnşallah mayıs bir başka olacak. Bu bahar bir başka bahar olacak. İnanıyorum ki siz gençlerimizle birlikte biz sandıkları bu defa çok farklı bir şekilde patlatacağız.

"SEÇİM 14 MAYIS'TA"
Bu Mayıs başka olacak, bu bahar başka olacak. Durmayacağız, çalışacağız, gayret edeceğiz, tüm genç kardeşlerimizi sandıklara taşıyacağız. Sandıklardan da o sesi çıkaracağız. Bursamızın tüm gençlerine selam gönderiyorum. Bazıları diyor ki, enerjiyi nerede buluyorsun? Enerji burada farklı bir yerde aramaya gerek yok. Daha çok çalışacağız ve daha çok mücadele edeceğiz. 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bize yol arkadaşlığı yapacak siz genç kardeşlerimiz için rabbime hamd ediyorum.

MUHALEFETE ADAY ELEŞTİRİSİ
Kendilerine gel deyince, sus deyince susacak, konuş deyince konuşacak bir aday arıyorlar ama bulamıyorlar. Dertleri, milletimizin namusu olarak gördüğü oylarla ülkeyi yönetecek, sizlerin geleceğini inşa edecek bir cumhurbaşkanı çıkarmak, milletvekili seçmek değil. Bunların tek dertleri, her biri diğerinden hazetmeyen, sayısını 6 mı 10 mu olduğunu bilemediğimiz masa ortaklarının çıkarlarına göre hareket edecek bir isim bulmak. Milletimiz ülkesini, özellikle yönetmek için cumhurbaşkanı seçme peşinde, bunlar ise masa ortaklarının yöneteceği aday bulma peşinde. Böylesine bir algoritmaya bedava oynanan oyunlarda bile rastlayamazsınız. Çükü bunların kafası henüz Türkiye Yüzyılı'na erişememiştir. Bunlar artık sürümden kalkmış olan, güncellemesi bile yapılamayan 1990'ların, 1970'lerin siyaset formatında kalkmış tiplerdir."

"10 MART'TA YETKİMİ KULLANACAĞIM"
Bu erken seçim falan değil, seçimi öne almak. Bir diğer adım olarak biz güncelleme yaptık, bununla birlikte bu adımı attık. Cumhur İttifakı olarak da Devlet Bey ile görüşmelerimizi yaparak dedik ki zaman kaybına tahammül yok. Bunun için öyle incelemeler yaptık ki; yaz tatilinden tutun, Karadeniz'de çay ve fındık zamanı, KPSS sınavı gibi bütün değerlendirmeleri yaparak ayrıntıları masaya yatırdık. Hele hele öğrencilerin durumu çok önemli. Bu adımı da atarak kararı buna göre verdik. Ama resmi olarak Cumhurbaşkanının bir yetkisi var. 10 Mart'ta cumhurbaşkanı olarak bu yetkimizi kullanacağız, ondan sonra 60 gün süre var, o süreyi de YSK değerlendirecek. Ama biz kararımızı 10 Mart'ta açıklayacağız."

BABACAN'A SİHA TEPKİSİ: SEN NE CAHİL ADAMSIN!
Bu arkadaş, her şeyden önce sen git çocuk bezi sat. Onların asıl mesleği odur. Üzüntüm şu, 15 sene bu benim yanımda hiçbir şey kapamamış. Neyin hesabını kime soruyorsun? Bu ülkede savunma sanayinde şu anda 1000'i aşkın firma var. Ne cahil adamsın sen ya? Kalkacak Baykar bu eserleri ortaya koyacak, Allah rahmet eylesin Baykar'ın sahibi benim dünürüm ama biz bu akrabalık bağını kurduğumuzda henüz bu adım atılmamıştı.

Ben başbakan olmadan önce seçimi kazanıp yurt dışı seyahata çıktığımızda, ABD'ye gittiğimizde o zaman oğul Bush vardı. O zaman Bush ile görüşmeleri yaptık, 'bize terörle mücadelede İHA/SİHA verecektiniz ne oldu?' diye sorduk. O zaman Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'dı. Rice'ı yanına çağırdı, 'bak hala Türkiye'ye bunlar verilmedi, süratle bunları verelim' dedi ve bize o zaman İHA verdiler. Ama verilen İHA'lar maalesef 48 saatliğineydi. Rahmetli Özdemir Bey hemen çocuklarıyla seferberlik ilan etti, şimdiki gibi fabrikaları yok, atölye vardı. Ve orada bu işin üretimine girdiler, ilk iş olarak İHA ürettiler. Bu İHA'ların üretimiyle beraber durmadılar, ardından hemen SİHA'ya geçtiler.

İHA sadece koordinat tespit işine yarıyor. SİHA'da hem koordinat tespiti var hem de insansız silah kullanma imkanı var. Bununla birlikte de terörle mücadelede bileğimiz ciddi manada güçlendi. Tabii daha sonra aramızda akrabalık bağı da oluştu. Hamdolsun İHA ve SİHA'lardan sonra üçüncü bir segment ürettiler, o da Akıncı oldu. Tabii Akıncı felaket bir savaş uçağı. Onunla beraber yüksek tonajlı bomba kullanabilme kabiliyeti var. Bu arada yatırımlar büyüyor. Ama en önemlisi de 4'üncü segment. Çok çok önemli. Şu anda onun testleri yapıldı, bu testlerde de hamdolsun başarıyla çıktılar. Şimdi dünya takip ediyor, siparişler geliyor. 

E şimdi sen ne yapacaksın, önünü keseceksin? Nereden böyle bir imkanı yakaladın? Dünyanın neresinde böyle bir yatırımcının önünü kesebilirsin? Kaldı ki bu grup devletten kredi falan da almadı. Rahmetliye devletin yer tahsisi vardır ama o kendi paramla alacağım demiştir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Böyle bir insan, bununla ilgili kalkıp bu ifadeleri kullanıyor. Yazıklar olsun, öğrenememiş. O da öğrenememiş, diğerleri de öğrenememiş. Son eser Kızılelma. O bizim hayalimiz. O hedefi Kızılelma ile vurup indireceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset