Çaykara'da isyan! Bakan Albayrak'a seslendi

Çaykara'da muhtar isyan etti, Cumhurbaşkanı ve Bakan Albayrak'a seslendi: Bizi Çoruh Aksa'dan kurtarın

Çaykara'da isyan! Bakan Albayrak'a seslendi
Haber61 Haber Servisi

Doğu Karadeniz şehirlerinin elektrik dağıtım ve bakım işini yapan Çoruh Aksa Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye yönelik şikayetlerin üzerine her gün bir yenisi ekleniyor. Trabzon genelinde hergün elektrik kesintisi yaşanırken vatandaşlar bu durumdan oldukça şikayetçi.  

Trabzon'un Çaykara ilçesi Ataköy Mahallesi Muhtarı Bülent Liman, mahallesinin bir kısmını besleyen trafonun sürekli arızalandığını ve elektrik kesintilerinin yaşandığını söyleyerek, “Çoruh Aksa Zulmünden bizi kurtarın” diye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a "Bizi bunlardan kurtarın" diyerek feryat etti. 

Çaykara Ataköy Mahallesi'nde yaşanan elektrik sorununa çözüm bulunamaması vatandaşı çileden çıkardı. Çoruh Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi´ne 4 yıldan bu yana sorunlarını bildirdiğini ancak hiçbir çözüm bulunmadığını söyleyen Ataköy Mahallesi Muhtarı Bülent Liman, "Mahallemizin bir gün olsun elektrik sorunu bitmiyor. Karanlıkta yaşıyoruz. Yıllardır çözüm bekliyoruz kimse ilgilenmiyor" dedi. 

"ELEKTRİK KAÇAĞINI DÜZELTMEDİLER HAYVANIMIZ YANDI. BİZ Mİ ÖLMELIYİZ?"

Ataköy mahallesinin belli bölgelerinde sık sık elektrik kesintisi yaşandığına dikkat çeken Muhtar Liman şikayetlerini şöyle anlattı: "4 yıldır sürekli kesinti yaşıyoruz. Şu an mahallemizin içinde bulunan 40 hanede günlerdir elektrik yok. Çoruh Aksa yetkililerine durumu bildirmeme rağmen ilgilenen ve soruna çözüm bulan olmadı. Bir gün sonra arızayı takip ediyorum. Hiç buraya gelip müdahale etmeden sistemden arızayı yaptık diye düşüyorlar. Elektrik kesildiği zaman günlerce muhatap bulamıyoruz. Koca ilçeye sadece 6 tane personel bakıyor. Bu kadar az personelle neye çözüm bulacaklar. Daha önce yaylada elektrik kaçağı olmuştu. Söylediğimizde gelip yapmadılar ve elektrik hayvanımızı yakıp öldürdü. Yaylalarda trafo yapıyorlar ne etrafını kapatıyorlar ne güvenlik alıyorlar. Sorun olunca da bakmıyorlar. Çoluğumuz çocuğumuz mu ölmeli.  Bunun yapılması için bizim mi ölmemiz gerekiyor?" 

"CUMHURBAŞKANI VE BAKANIMIZ EL ATSIN BİZİ BUNLARDAN KURTARSIN"

Elektrik kurumunun özelleştirilmesinden sonra büyük sorunlar yaşadıklarını söyleyen Liman, "Devletteyken hiç sorun yaşamıyorduk. Çoruh Aksa'dan çektiğimiz zulmü hiç kimseden çekmedik. Sadece Ataköy Mahallesi değil, yaylalarda sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mağdur oluyoruz. Ayrıca Ataköy Mahallesinin ortasından geçen ana caddenin aydınlatma lambaları yanmadığını için, akşamları karanlıktan dolayı kimse dışarı çıkamıyor. Zifiri karanlıkta yaşıyoruz. Elektrik dağıtım firmasının bu soruna köklü çözüm bulması için, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Enerji Bakanımıza sesleniyorum. Bir çözüm bulunmasını rica ediyorum. Çoruh Aksa zulmünden bizi kurtarın, “dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber