Zor günlerin ardından mutlular

Bayram Sarayoğlu, Vize ihlali nedeniyle 3 yıl Türkiye'ye giremeyen ve Artvin Valiliğinin girişimleri sonucu yaklaşık 4 ay önce çocuklarına kavuşan Munura Karaibrahimoğlu ve ailesi bugünlerde mutlu bir hayat sürüyor.Artvin Valiliğinin girişimleri sonucu Tü

Zor günlerin ardından mutlular

Bayram Sarayoğlu, Vize ihlali nedeniyle 3 yıl Türkiye'ye giremeyen ve Artvin Valiliğinin girişimleri sonucu yaklaşık 4 ay önce çocuklarına kavuşan Munura Karaibrahimoğlu ve ailesi bugünlerde mutlu bir hayat sürüyor.

Artvin Valiliğinin girişimleri sonucu Türk vatandaşı olan, eşi Ali Osman Karaibrahimoğlu ile Rusya Federasyonu'nda resmi nikah kıydıktan sonra deniz yoluyla Trabzon'a, oradan da Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesindeki evine gelen Munura Karaibrahimoğlu ve ailesine Hopa Kaymakamlığı sahip çıktı.

Karaibrahimoğlu ailesi için 80 metrekarelik ev yaptıran Hopa Kaymakamlığı, işsiz olan Ali Karaibrahimoğlu'na da Kaymakamlık bünyesinde bulunan tır parkında iş imkanı sağladı.

Ali Osman Karaibrahimoğlu, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır eşinden ayrı kaldığını ve bu sürede çocuklarına yaşlı ve hasta olan annesi ile kendisinin baktığını anlattı.

Hasret dolu, çok zor günler geçirdiğini belirten Karaibrahimoğlu, "Allaha şükürler olsun, 3 yıl sonra çocuklarım annelerine kavuştu. Yıllardır işsizdim, kaymakamlık bana iş verdi. Evimiz kullanılamaz halde idi. Bir de ev yaptırdılar. Şimdi çok mutlu bir aileyiz. Şimdi çocuklarım anneleriyle bir arada yaşamanın mutluluğunu yaşıyor. Bizlere sahip çıkan devletimize, Valiliğimize, Kaymakamlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çocuklarından ayrı kaldığı 3 yıl boyunca asla unutamayacağı zor günler geçirdiğini ifade eden Munura Karaibrahimoğlu ise, "Devletimizden Allah razı olsun. Beni ayrı kaldığım eşim ve çocuklarıma kavuşturdu, eşime iş verdiler, bir de ev yaptırdılar. Çok zor günler geçirdim, şimdi ise mutluluk dolu günler yaşıyorum. Allah hiç kimseyi eşinden ve çocuklarından bir gün bile ayrı koymasın. Bizleri kavuşturan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Karaibrahimoğlu ailesinin en büyük kızları olan Songül Karaibrahimoğlu ise annesini ayrı kaldıkları dönemde hep rüyasında gördüğünü belirterek, şimdi ise hep yanında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Songül Karaibrahimoğlu, "Yeni evimize taşındık. Evimiz çok temiz ve sıcak oldu. Artık annemiz yanımızda, bizlere güzel yemekler yapıyor, elbiselerimizi yıkıyor. Kardeşlerim ve ben çok mutluyuz. Derslerime çok çalışıp öğretmen olmak istiyorum. Devletimizin bizlere yaptığı iyilikler karşında öğretmen olup devletimize ve milletimize faydalı bir insan olmak için var gücümle çalışacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel