Zonguldak'ta Konak Rüzgarı

Zonguldak Belediyesi'nce düzenlenen Karaelmas Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ünlü sanatçı Volkan Konak konser verdi.Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait Lavuar alanında kurulan platformda sahne alan ünlü türkücüyü Vali Yardımcısı Fethi

Zonguldak'ta Konak Rüzgarı

Zonguldak Belediyesi'nce düzenlenen Karaelmas Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ünlü sanatçı Volkan Konak konser verdi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait Lavuar alanında kurulan platformda sahne alan ünlü türkücüyü Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile birlikte yaklaşık 8 bin kişi izledi.

KERKÜK'ÜN ZİNDANI'YLA BAŞLADI

Karadeniz ezgilerinin ünlü sesi Konak, hayranlarının karşısına 'Kerkük'ün zindanı' türküsü ile çıktı. Kendi bestelerini sevenleriyle söyleyen ünlü şarkıcı, zaman zaman şiirler de okudu.

BU AKŞAM NUH'UN GEMİSİNDEYİZ

Hayata bencil bakmayanlara müzik yaptıklarını belirten Volkan Konak,

"Bizi dinleyen insanlar ne mutlu ki, herkesle fotoğraf çektirmez, herkesi kolay alkışlamaz. Biz bu akşam doğru gemilerdeyiz, Nuh'un gemisindeyiz. Bu akşam emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü bu ülkeye maddi manevi fedakarlık yapan herkesi tek elden kucaklıyorum. Başta şehitlerimizi, Çanakkale'den bugüne kadar, Kuvayi Milliye destanından bugüne kadar herkesi kucaklıyorum. Biz bir tek gözlere bakarız. Nüfus kağıdına bakarak müzik yapanlardan değiliz. Asla. Bu ülkesiz de yapamıyoruz. Gidiyoruz yurtdışına, bir hafta sonra İstanbul'un kalabalık trafik sıkışıklığını bile özlüyoruz. Nereye gidebiliriz. Elma dibinden uzağa düşmez, ağaç düşer yakınına rastlanır. Bizden başka kimimiz var.

İSMET İNÖNÜ'YE ASKER KAÇAĞI DİYENLER VAR

Ama benim ülkemin en büyük sorunu fesatlık, ön yargı ve hemen fişlemek. İsmet İnönü'yü asker kaçağı diyen internet siteleri var. Ayıptır, ayıp. Herif 40 sene savaşmış, ayıptır. Sevmeyebilirsin ama yapma. Yıllarca sürgünde yaşarız, hepimize sıfatlar taktı. Çok şükür bizim sıfatlarımız azaldı.

NAZIM HİKMET DE BENİM, NECİP FAZIL DA..

İnsanlar artık herşeyi görüyor. Nazım Hikmet 13 yıl hapis yattı, niye yattı biliyormusunuz Şiir yazdı. Horoz bile kesmedi. Domuz bağı ile kimseyi bağlayarak öldürmedi. Buna vatan haini demişler, yapmayın. Mehmet Akif Ersoy da benimdir, Necip Fazıl Kısakürek de benimdir. Yunus Emre, Mevlana, Nasrettin Hoca, Nazım Hikmet, Fatih Sultan Mehmet'de benimdir" dedi.

Yaklaşık 2 saat sahnede konser veren Karadenizli sanatçı Konak'a, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, madenci heykeli verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel