Zonguldak'ta cinsel saldırıya ceza

  Zonguldak’ta, aynı işyerinde çalıştığı 32 yaşındaki D.H.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen 38 yaşındaki İ.A., 14 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada suçlamayı kabul etmedi.Sanığın cinsel saldırısı sırasında çektiğini iddia ettiği ses

Zonguldak'ta cinsel saldırıya ceza

 

 

Zonguldak’ta, aynı işyerinde çalıştığı 32 yaşındaki D.H.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen 38 yaşındaki İ.A., 14 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada suçlamayı kabul etmedi.

Sanığın cinsel saldırısı sırasında çektiğini iddia ettiği ses kaydını mahkemeye delil olarak sunan D.H. ise "Bu olay nedeniyle psikolojim bozuldu. 9 aydır mahvoldum, bittim" diyerek ağlayınca, duruşmaya ara verildi.

 

Olay, geçen yıl ekim ayında meydana geldi. İnşaat sektöründe taşeron bir firmada şef konumunda çalışan evli İ.A., işyerinde mutfakta çalışan ve bir süre önce eşinden boşanan D.H.’yi, pazar günü iş olduğu gerekçesiyle 6 personel ile birlikte işe çağırdı. Öğleye kadar çalışan personelin işten çıkmasından sonra İ.A., odasına çağırdığı D.H.’ye iddiaya göre cinsel saldırıda bulundu. İ.A.’nın kendisine zarar vermesinden korkan D.H., "Her şeyi yapacağım, ancak gecikeceğimi aileme haber vermem lazım" diyerek ağabeyini aradıktan sonra cep telefonunun ses kaydını açtı. Olanları kaydeden D.H., işyeri sahibine durumu anlattı. Patronunun şikayetçi olmamasını istediği D.H., 1 gün sonra işten atılınca elindeki ses kaydıyla jandarmaya şikayette bulundu.

 

Gözaltına alınan İ.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanık İ.A. hakkında, ’Cinsel saldırı’ suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan sanık İ.A., Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada hazır bulunan D.H., olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu söyledi. D.H.’nin, "Bu olay olalı 9 ay oldu. 9 aydır mahvoldum, bittim" diyerek ağlamaya başlaması üzerine duruşmaya ara verildi. Aranın ardından ifadesine devam eden D.H., şunları kaydetti:

 

"Kapıyı kilitleyerek bana saldırdı. Tecavüze kalktı. Üzerimdeki kazağı çıkardı. Direndim, pantolonumu çıkaramadı. Bağırdım, ancak dışarıda iş makineleri çalıştığı için sesimi kimse duymadı. Nefesim daralıyordu. Bana zarar vermesinden korktum. ’Her şeyi yapacağım, bırak beni’ dedim. Ailemi arama bahanesiyle cep telefonumu aldım ve ses kaydını açtım. Ondan sonra olanlar zaten o ses kaydında var. Ayrıca benim tatildeyken çekilen mayolu fotoğraflarımın da bulunduğu cd’yi çantamdan almış. Fotoğrafları kopyalamış. Bu fotoğrafları kullanarak, olanları kimseye anlatmamam konusunda bana şantaj yaptı."

 

Sanık İ.A. ise suçlamayı kabul etmedi. D.H. ile aralarında duygusal bir bağ olduğunu ileri süren İ.A., "Olay günü benimle konuşmak istediğini söyledi. Kapıyı kilitlememi söyledi. Biraz konuştuktan sonra beni öpmeye başladı. Daha sonra bir anda değişti, bağırmaya başladı. Cinsel birleşme olmadı. Birlikte dışarıya çıktık, kuaföre gideceğini söyledi, 20 lira para verdim. Daha önce de bazı ihtiyaçları için para veriyordum" diye konuştu. D.H., ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilirken, duruşma ertelendi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler